Θεσσαλονίκη: Κοντάρια και κράνη εντοπίστηκαν στο κτίριο που τελούσε υπό κατάληψη – Τέσσερις συλλήψεις

Φωτογραφίες και βίντεο από τα όσα εντόπισαν και κατέσχεσαν οι αστυνομικές αρχές στο κτίριο που τελούσε υπό κατάληψη στη Θεσσαλονίκη, έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛ.ΑΣ. μετά την επιχείρηση για την εκκένωσή της, που πραγματοποιήθηκε νωρίς το πρωί της Δευτέρας.

Η επιχείρηση έγινε παρουσία δικαστικού λειτουργού στο κτίριο ιδιοκτησίας του Δήμου Θέρμης, που τελούσε υπό κατάληψη (Mundo Nuevo) από το 2015 στην οδό Σιατίστης στο κέντρο της πόλης.

Στην επιχείρηση που οργανώθηκε από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, στην οποία συμμετείχαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας και της Υποδιεύθυνσης Ειδικών Επιχειρησιακών Δυνάμεων της προαναφερόμενης Διεύθυνσης, της Υποδιεύθυνσης Ειδικών Αστυνομικών Δυνάμεων Βορείου Ελλάδος, των Διευθύνσεων Αστυνομικών Επιχειρήσεων, Άμεσης Δράσης, Αστυνομίας, Αλλοδαπών και Τροχαίας Θεσσαλονίκης, της Ε.Κ.Α.Μ., της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος και την οποία συνέδραμαν κλιμάκια της Ε.Υ.Α.Θ. και της Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε., βρέθηκαν στους χώρους του κτηρίου και κατασχέθηκαν:

– 96 κοντάρια,
– 27 κράνη,
– 38 αντιασφυξιογόνες μάσκες και 22 φίλτρα,
– 44 πανό και έντυπο υλικό, καθώς και πυρσός, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, κ.α.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., παρά το γεγονός πως με μέριμνα του Δήμου Θέρμης είχε διακοπεί η παροχή ρεύματος και νερού στο εν λόγω κτίριο, διαπιστώθηκε ότι υπήρχε παράνομη ηλεκτροδότηση και υδροδότησή του.

Από την αστυνομία έγιναν συνολικά οκτώ προσαγωγές, εκ των οποίων οι τέσσερις μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίζεται δικογραφία από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, που διενεργεί την προανάκριση.

κατάληψη Θεσσαλονίκη

κατάληψη Θεσσαλονίκη

κατάληψη Θεσσαλονίκη

κατάληψη Θεσσαλονίκη

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.