Ο Ρ.Τ.Ερντογάν και οι «χρήσιμοι ηλίθιοι» των Αθηνών

Αιματηρή βομβιστική επίθεση σημειώθηκε στην Κωνσταντινούπολη η οποία στοίχησε τη ζωή σε 6 αθώους ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους 80 και πλέον άτυχους που βρέθηκαν εκεί, τη στιγμή του τραγικού συμβάντος!

Η Αστυνομία της Πόλης συνέλαβε μια νέα 23 ετών από τη Συρία και η οποία θεωρείται ως ύποπτη για τη βομβιστική αυτή ενέργεια!

Λέγεται πως ομολόγησε την ενοχή της και πως έχει σχέση με το PKK, που ωστόσο το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν, το αρνείται κατηγορηματικά!

Αλλά η Άγκυρα επιμένει, ότι η 23χρονη εκπαιδεύτηκε από Κούρδους μαχητές! Μάλιστα ο ΥΠΕΣ της Τουρκίας

Σουλεϊμάν Σοϊλού, ανέφερε επ΄ ακριβώς:

«Με βάση τα στοιχεία που έχουμε συγκεντρώσει πρόκειται για την τρομοκρατική οργάνωση PKK/YPG. Εκτιμούμε ότι η εντολή για την επίθεση ήρθε από το Κομπάνι στη Συρίας»!

Μόνος εγγυητής της Τουρκίας, ο στόχος της τρομοκρατίας, Ρ. Τ. Ερντογάν…  

Όμως αυτό το νέο τρομοκρατικό χτύπημα στην Κωνσταντινούπολη, συνεχίζει να απασχολεί την Ευρώπη, για το ποιος πραγματικά κρύβεται πίσω από αυτήν την τρομοκρατική ενέργεια, όταν το PKK αρνείται την οποιαδήποτε ανάμιξη!

Άλλωστε μια τέτοια τρομοκρατική ενέργεια δεν θα τους εξυπηρετούσε πουθενά, αυτήν την χρονική στιγμή!

Όμως μήπως διευκόλυνε τον Τούρκο Πρόεδρο Ρ. Τ. Ερντογάν; Από την στιγμή που η δημοφιλία του στην Τουρκία βρίσκεται στο ναδίρ εν όψει των προσεχών εκλογών στην Τουρκία!

Μήπως αυτό το τρομοκρατικό χτύπημα τον “εξυπηρετεί”, ώστε να βάλλει κατά της Ελλάδος, της ΕΕ και των ΗΠΑ;

Άλλωστε ο Ρ. Τ. Ερντογάν είναι μαέστρος στο να μπορεί να εργαλειοποιεί ζητήματα διεθνή προς όφελός του, όπως το συγκεκριμένο!

Αφού σε μια πολύ δύσκολη εποχή για τον ίδιο και το κόμμα του στο εσωτερικό της χώρας, αυτό το τρομοκρατικό χτύπημα, θα τον αναγορεύσει για άλλη μια φορά ως υπέρμαχο της δίωξης της τρομοκρατίας! Θα ενισχύσει το δόλιο αφήγημά του κατά των Κούρδων. Περνάει το μήνυμα στο εσωτερικό της Τουρκίας, πως αυτός είναι ο μόνος εγγυητής της ασφάλειας και της ευημερίας του τουρκικού λαού. Στον δε ξένο παράγοντα, του δίνει το δικαίωμα να ισχυρίζεται: “Δεν σας τα λέω για τους Κούρδους;”!

Μέγας διπλωμάτης ο Ρ. Τ. Ερντογάν…

Όμως αυτό το τρομοκρατικό χτύπημα στην Κωνσταντινούπολη, έρχεται λίγες μόνο ημέρες, μετά το νέο βέτο που έθεσε η Τουρκία στο ΝΑΤΟ, για την μη είσοδο της Σουηδίας και της Φινλανδίας στους κόλπους της Βορειοατλαντικής στρατιωτικής συμμαχίας!

Ως γνωστόν η Τουρκία δήλωσε προ ολίγων ημερών, πως Σουηδία και Φινλανδία δεν έχουν ακόμη εκπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις τους, απέναντι στην Τουρκία, στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας, ώστε να δώσει το πράσινο φως για την ένταξή τους στο ΝΑΤΟ!

Εκπλήρωση υποχρεώσεων που απορρέουν από το Μνημόνιο συνεργασίας που συνήψαν τον Ιούνιο 2022 Τουρκία, Σουηδία και Φινλανδία!

Έτσι η Τουρκία ζήτησε πρόσθετες εγγυήσεις, αφού θεωρεί πως Σουηδία και Φινλανδία δεν έχουν κάνει βήματα προόδου, όσον αφορά τους Κούρδους μαχητές, που θεωρεί πως ενεργοποιούνται στο έδαφος των δυο Σκανδιναβικών χωρών!

Έτσι ο παμπόνηρος και δολοπλόκος Ρ. Τ. Ερντογάν “έσυρε” για άλλη μια φορά στην Κωνσταντινούπολη τον Γ.Γ. του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, προκειμένου να ικανοποιήσει το αίτημά του περί άρσης του βέτο και ο οποίος βεβαίως αναχώρησε άπραγος!

Έτσι ασκείται σοβαρή πολιτική και η οποία εξασφαλίζει τα δίκαια μιας χώρας, άσχετα αν δεν αγγίζουν την πραγματικότητα!

Πάρτε παραδείγματα κύριοι της κυβέρνησης…

Αυτήν την ίδια ώρα ο Τούρκος Σουλτάνος Ρ. Τ. Ερντογάν ζητάει από την Ελλάδα, την μάνα του και τον πατέρα του, απειλώντας μας πως θα έρθει ξαφνικά βράδυ, την ίδια ώρα που οι Αξιωματούχοι του αυξάνουν καθημερινά την επιθετική τους ρητορική κατά της Πατρίδας μας, την ίδια ώρα που αυξάνονται συνεχώς οι παραβιάσεις του κυρίαρχου ελληνικού χώρου, την ίδια ώρα που ο Ερντογάν συνεχίζει να εργαλειοποιεί την παράνομη μετανάστευση, ο Έλληνας ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας, μιλώντας σε  εφημερίδα του δημοσιογραφικού ομίλου Βαγγέλη Μαρινάκη, μας δήλωσε  ότι, “Δεν διεκδικούμε ούτε σπιθαμή εδάφους της Τουρκίας, το ίδιο απαιτούμε από αυτήν”! Λόγια, λόγια, λόγια…

Αφού η ελληνική κυβέρνηση είναι θιασώτης του Διεθνούς Δικαίου, επικαλούμενη συνεχώς την Συνθήκη των Θαλασσών του Montego Bay (1982),αλλά δυστυχώς δεν προβαίνει στην επέκταση των χωρικών μας υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια από τα 6! Παραβιάζοντας η ίδια τη Συνθήκη που υπερασπίζεται! Εις βάρος των ελληνικών συμφερόντων, βεβαίως!

Με τον ΥΠΕΞ μας να δηλώνει:

“Η απόφαση για επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια στην Κρήτη θα ληφθεί, όποτε κριθεί πως είναι προς το εθνικό μας συμφέρον”!

Αυτά ακούν οι Τούρκοι και δεν θα διστάσουν να φτάσουν μέχρι το Σούνιο!

Αλλά η κυβερνητική υποτέλεια μας ξεπερνάει! Όταν ξεχνάει η κυβέρνηση πως η Τουρκία είναι ο εισβολέας στην Κύπρο και ωστόσο ελπίζει ο Νίκος Δένδιας, πως μπορεί να υπάρξει συνεννόηση με τον Τούρκο σατράπη;

Στέλνοντας φιλικό μήνυμα στην Τουρκία μέσω Twitter, όπως το παρακάτω:

«Συγχαίρουμε τον λαό και την κυβέρνηση της Τουρκίας με την ευκαιρία της Ημέρας της Δημοκρατίας τους»!

Αν είναι ποτέ δυνατόν, η Ελλάδα δια μέσω της κυβερνήσεώς της να υμνεί αποδεχόμενη, λόγω της εθνικής εορτής της Τουρκίας, όπου τιμάται η ανακήρυξη της Δημοκρατίας (29 Οκτωβρίου 1923), πως αυτή η χώρα είχε, έχει ή θα έχει στο μέλλον Δημοκρατία!

Δηλαδή εμμέσως πλην σαφώς, αναγνωρίζει ο ΥΠΕΞ μας τον σφαγέα του ελληνισμού Κεμάλ Ατατούρκ, ειδικότερα στην επέτειο των 100 χρόνων από την Μικρασιατική καταστροφή; Αναγνωρίζει την τουρκική εισβολή του “Αττίλα” στην Κύπρο, πού συνεχίζεται μέχρι τις ημέρες μας, η Κατοχή του Βορείου τμήματος της Μεγαλονήσου!

Ντροπή και μόνο ντροπή για τον όποιο Έλληνα σκέφτεται έτσι!

Που δυστυχώς δεν μπορεί να δει, ή δεν του επιτρέπουν να δει, ότι ο Τούρκος φίλος δεν γίνεται, λόγω του διαχρονικού απύθμενου μίσους του για την Ελλάδα!

Για φανταστείτε ο Τούρκος ομόλογος του Νίκου Δένδια να του έστελνε αντίστοιχο μήνυμα για την 25η Μαρτίου!

Αλήθεια, σε ποια πράξη διαμαρτυρίας προχώρησε ο ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας προς την Τουρκία, όταν προ ολίγων ημερών, στην Αττάλεια διεξαγόταν το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Χειροπάλης, όπου πρώτευσε Έλληνας αθλητής, με δεύτερο και τρίτο στο βάθρο των νικητών Τούρκους αθλητές, και κατά την ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου, οι Τούρκοι διοργανωτές τον διέκοψαν βιαίως;

Αλλά, όταν δίνεις θάρρος στον χωριάτη, αυτός θα ανέβει και στο κρεβάτι σου! Τούτο ακριβώς συνέβη λίγες ημέρες μετά, στο Ικόνιο, όπου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Καράτε στα +70 κιλά πρώτευσε ο Έλληνας αθλητής Ηλίας Ψωμάς! Κατά την ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου, οι Τούρκοι διοργανωτές τον διέκοψαν πάλι, δείχνοντας πόσο βάρβαροι είναι!

Ωστόσο τα μέλη της ελληνικής αποστολής, έδειξαν μαθήματα πατριωτισμού στη δουλική ελληνική κυβέρνηση, παιανίζοντας το υπόλοιπο του Εθνικού μας Ύμνου, την Ωδή στην Ελευθερία, δημιουργώντας ρίγη συγκινήσεως σε όλους τους απανταχού Έλληνες!

Δείχνοντας, φανερώνοντας, την πραγματική ελληνική ψυχή!

Ας γίνουν αυτά τα παραδείγματα, οδηγός στον κ. Δένδια για την προκοπή της Πατρίδας μας!

Το τουρκικό ψευδοκράτος της Κύπρου στον Οργανισμό Τουρκικών Κρατών…

Στις 11 Νοεμβρίου 2022 στην πρωτεύουσα του Ουζμπεκιστάν, Σαμαρκάνδη, διεξήχθη Σύνοδος Κορυφής του Οργανισμού Τουρκικών Κρατών! Αυτή η Σύνοδος είχε ως θέμα: “Νέα Περίοδος για τον Τουρκικό Πολιτισμό: Προς την Κοινή Ανάπτυξη και Ευημερία”! Επιτελώντας μια πλατφόρμα για να συζητηθούν θέματα του Οργανισμού Τουρκικών Κρατών! Εκεί ο Τούρκος Πρόεδρος είπε:

«Σύμφωνα με το δίκαιο αδελφοσύνης, αποδεχτήκαμε ως παρατηρητή στον Οργανισμό μας (των τουρκόφωνων κρατών) την “ΤΔΒΚ”. Δείξαμε στα αδέλφια μας τους Κύπριους, οι οποίοι είναι αναπόσπαστο κομμάτι του τουρκικού κόσμου, ότι δεν είναι μόνοι, συμβάλλοντας παράλληλα στη διαδικασία επίλυσης. Θέλω να ευχαριστήσω τον καθένα ξεχωριστά, εσάς τα αξιότιμα αδέλφια μου, για την αλληλεγγύη»!

Έτσι απλά, αλλά απόλυτα κατανοητά η Τουρκία εισάγει το τουρκικό Ψευδοκράτος της Κύπρου στον Οργανισμό Τουρκικών Κρατών ως μέλος παρατηρητή! Λέγοντας ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου στο Twitter:

«Είμαστε πάντα δίπλα στην Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου παντού»!

Τι απάντησε όμως ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας;

Στην αναζήτησή μας δεν βρήκαμε κάτι, για τη συνεχιζόμενη τακτική της Άγκυρας σε σχέση με το καθεστώς που έχει διαμορφωθεί στην Κύπρο μετά την τουρκική εισβολή, κατά παράβαση του Διεθνούς Δικαίου και των ψηφισμάτων του ΟΗΕ!

Μη κάνοντας κάτι οι “φίλοι, σύμμαχοι και εταίροι” μας στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ!

Έτσι δεν είναι Μητσοτάκη και Δένδια;

Ωστόσο βρήκαμε μια ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου, του Επικεφαλής του κινήματος “Ελεύθεροι Ξανά” Φαίδωνα Βόβολη και η οποία αναφέρει:
«Τα κράτη που εχθές συμφώνησαν στην σύνοδο Τουρκικών κρατών στη Σαμαρκάνδη (Ουζμπεκιστάν) στην είσοδο του ψευδοκράτους ως παρατηρητή, είναι εχθρικά προς την Ελλάδα. Άμεση διακοπή διπλωματικών σχέσεων κ. ΥΠΕΞ»!

Θα συμφωνήσουμε και θα συνυπογράψουμε!

Θα τολμήσετε αντίστοιχη πατριωτική στάση, κύριοι Μητσοτάκη και Δένδια; Ή θα κωφεύσετε για άλλη μια φορά!

Η μια μετά την άλλη, η τουρκική καρπαζιά…

Κλείνοντας να επισημάνω, πόσο τραγικό για την ελληνική διπλωματία και την ελληνική κυβέρνηση είναι το γεγονός της κράτησης του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα στην Τουρκία για αρκετές ώρες! Καθώς του απαγορεύτηκε η είσοδος, συμμετοχής του, στο Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών, που ως γνωστόν ο Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας είναι Αντιπρόεδρος αυτής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Πρόεδρος της Ευρωμεσογειακής Επιτροπής ARLEM!

Από μόνο του αυτό το γεγονός, διόλου τυχαίο δεν είναι! Αποτελεί μια ακόμη πρόκληση στις συνεχιζόμενες τουρκικές προκλήσεις. Και η ελληνική πλευρά εξακολουθεί και επιζητά να χτίσει μέτρα εμπιστοσύνης με αυτόν τον βάρβαρο και αναξιόπιστο γείτονα!

Πότε επιτέλους θα καταλάβει η ελληνική κυβέρνηση, πως το τουρκικό καθεστώς του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, καταλαβαίνει μόνο μια γλώσσα; Αυτή της δύναμης! Αφού την δουλική στάση της Ελλάδος την εκλαμβάνει η Τουρκία ως αδυναμία!

Δυστυχώς συνεχώς μας απογοητεύει ο ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας, ο οποίος σύρθηκε, ώστε να πάει να “παραλάβει” τον Περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα!

Για να εκτεθεί περαιτέρω ο ΥΠΕΞ μας, γράφοντας στο Twitter:

«Αντιδράσαμε από την πρώτη στιγμή στην καταχρηστική κράτηση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα και στην απαράδεκτη απαγόρευση εισόδου από τις τουρκικές αρχές και κινητοποιηθήκαμε για την παροχή αρωγής»!

Αλλά αλήθεια, πως επέστρεψαν; Μα με το κυβερνητικό αεροσκάφος της Ελλάδας! Που πληρώνει ο αγρίως φορολογούμενος Έλληνας πολίτης!

Όμως ο κ. Τζιτζικώστας είχε βρεθεί στην Τουρκία από τη Θεσσαλονίκη μέσω του πλοίου “Smyrna di Levante”, μάλλον για να κάνει τη δική του φιέστα, διαφήμισης της απ΄ ευθείας σύνδεσης Θεσσαλονίκης – Σμύρνης!

Άλλης μιας δουλικής πρωτοβουλίας της ελληνικής κυβέρνησης, που πολύ σύντομα αποδείχτηκε Μπούμερανγκ!

Γιατί ο Τούρκος φίλος δεν πιάνεται και όποιος αυτό πιστεύει δεν εξυπηρετεί τα ελληνικά συμφέροντα!

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.