Παρακολουθήσεις από την ΕΥΠ: Οι μετακινήσεις της επόμενης ημέρας και τα ερωτήματα

Μετακινήσεις στην ΕΥΠ την επόμενη των αποκαλύψεων για την παρακολούθηση του κινητού του Νίκου Ανδρουλάκη. Στο κτίριο της Κατεχάκη επικρατεί αναβρασμός, αλλά φαίνεται ότι δεν ήταν το κέντρο των υποκλοπών.

Όπως γράφει ο Γιάννης Σουλιώτης στην «Καθημερινή», η μέχρι πρότινος υποδιοικητής της Διεύθυνσης Εσωτερικής Ασφάλειας της Υπηρεσίας μετακινήθηκε χθες από τη θέση της και πηγαίνει στο Τμήμα Αναζητήσεων της Ασφάλειας. Πρόκειται για γυναίκα αστυνομικό με μεγάλες επιχειρησιακές ικανότητες, η οποία υπηρετούσε επί σειρά ετών ως αποσπασμένη στην ΕΥΠ.

Η χρονική συγκυρία της αποχώρησής της (κάποιες πηγές ανέφεραν ότι αποχώρησε με δική της πρωτοβουλία) δύσκολα μπορεί να θεωρηθεί τυχαία, με δεδομένες μάλιστα τις πληροφορίες ότι τους τελευταίους μήνες δεν έδινε το «παρών» στο κτίριο της κεντρικής υπηρεσίας στη λεωφόρο Κατεχάκη, αλλά στις εγκαταστάσεις της ΕΥΠ στην Αγία Παρασκευή, όπου στεγάζεται το νεοσύστατο Κέντρο Τεχνολογικής Υποστήριξης, Ανάπτυξης και Καινοτομίας (ΚΕΤΥΑΚ).

Το τελευταίο διάστημα, εν μέσω καταγγελιών και δημοσιευμάτων για το ζήτημα των υποκλοπών, έχουν διατυπωθεί ορισμένα ερωτήματα για τον ρόλο του νεοσύστατου Κέντρου, με το επιχείρημα ότι μέσω του ΚΕΤΥΑΚ, που υπάγεται απευθείας στον διοικητή, μπορούν να υπογράφονται απόρρητες συμβάσεις με φορείς και φυσικά πρόσωπα.

Την ίδια στιγμή, πάντως, δεν είχαν υπάρξει πληροφορίες για τυχόν αντικατάσταση της επικεφαλής της Διεύθυνσης Εσωτερικής Ασφάλειας (και ιεραρχικά ανώτερης της υπό μετακίνηση αστυνομικού), ούτε του επιχειρησιακού υποδιοικητή της ΕΥΠ.

Ο τελευταίος, σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, δεν είχε ενημερωθεί για την άρση απορρήτου στο τηλέφωνο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, παρά το γεγονός ότι άλλες πηγές ενημέρωσης υπογραμμίζουν ότι για την άρση απορρήτου απαιτείται η υπογραφή του επιχειρησιακού υποδιοικητή της Υπηρεσίας.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.