Σοβαρές αποκαλύψεις του Τάσου Τέλλογλου για την εισαγγελέα της ΕΥΠ και την κατάντια του τύπου

Σοβαρότατες αιχμές και για την Εθνική Αρχή Διαφάνειας, δίνοντας νέα διάσταση στην παραίτηση του επικεφαλής και εκλεκτού του Κυριάκου Μητσοτάκη, Άγγελου Μπίνη, για τον διορισμό του οποίου θα είχε γίνει ολόκληρη μεθόδευση για την οποία κατηγορήθηκε η κυβέρνηση.

Ο δημοσιογράφος που πρωτοστάτησε στην αποκάλυψη του σκανδάλου των υποκλοπών, αναφορικά με την περίπτωση Ανδρουλάκη – Κουκάκη έκανε μία ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, η οποία προβληματίζει.

Ο Τάσος Τέλλογλου αποκαλύπτει ένα σοβαρό παρασκήνιο αναφορικά με την εισαγγελέα της ΕΥΠ, που φέρεται να έδωσε και το πράσινο φως για τις παρακολουθήσεις, ενώ είχε χειριστεί και σοβαρότατη υπόθεση ναρκωτικών κατά την εκδίκαση της οποίας αφέθηκαν ελεύθεροι σχεδόν όλοι οι εμπλεκόμενοι, ακόμα και άτομα που είχαν καταδικαστεί πρωτοδίκως σε ισόβια κάθειρξη.

Έγραψε συγκεκριμένα ο Τάσος Τέλλογλου:

Οι παραιτήσεις Δημητριάδη – Κοντολέοντα δέν υπεβλήθησαν επειδή κάποιοι δημοσιογραφοι επιχειρήσαμε να κάνουμε με τα μέσα που είχαμε τη δουλεια μας αλλά επειδή ο Νίκος Ανδρουλάκης μπήκε με εισαγγελική διάταξη σε καθεστώς παρακολουθησης ταυτόχρονα με την απροθυμία του να ανοιξει το “μολυσμένο”λίνκ του pretador.

Οι παραιτήσεις ήταν μονοδρομος για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και προφανώς σε ό,τι αφορά τον Γρηγόρη Δημητριάδη δέν ηταν ευκολες. Δεν είναι ομως το τέλος της ιστορίας.

Κάποιος ανεξέλεγκτος μηχανισμός εκανε τις παρακολουθήσεις .Μία εισαγγελλέας που η κυβέρνηση επέβαλε παρά τις αντιρρήσεις της ηγεσίας του ΑΠ για το παρελθόν της ενέκρινε.

Μία ιδιωτική εταιρεία απο το Ισραήλ συνεχίζει και παράγει και διακινεί το λογισμικό απο τη χώρα μας , λογισμικό που εχει χρησιμοποιηθεί και σε άλλους πολίτες .Η Εθνική Αρχή Διαφάνειας που εκανε την ερευνα στις καταγγελλίες του Δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη απλά, οπως φαίνεται απο την υπόθεση Ανδρουλάκη, κουκούλωσε τις ευθύνες.

Ο ελεγχόμενος μέσω της υπερχρέωσής του τύπος και οι τηλεοπτικοί σταθμοί “επέστρεψαν” τις χάρες σε αυτή την κυβέρνηση οπως είχαν κάνει και στις προηγούμενες.

Ο ιδιώτης που δραστηριοποιείτο επί της προηγούμενης κυβερνησης στο να “ακούει” τον αρχηγό της αντιπολίτευσης στις πιο προσωπικές του στιγμές οταν μιλάει με την συζυγο η την κόρη του κάνει τώρα το ίδιο με άλλους, μερικοί ανηκουν και στο ίδιο κόμμα με τους παραιτηθέντες.

Αν ο πρωθυπουργός είχε πάρει την πρωτοβουλία δύο μήνες πρίν οι χθεσινές εξελίξεις θα ηταν πιο πειστικές. Τώρα φαίνεται να ακολουθεί τα γεγονότα.

Μία κουβέντα και για μας:

Τι χρειάζεται ο τύπος και τα ΜΜΕ σε μία κοινωνία οταν δέν ελέγχουν την εξουσία; Οταν εχουν γίνει ενα με την παύουν να υπάρχουν. Απο αυτην την αποψη είναι τραγικό να απειλούνται με διώξεις και καταστροφή οσοι προσπάθησαν να κάνουν την δουλειά τους, τετοιες κινήσεις ενισχύουν την πεποίθηση οτι το κράτος είναι λάφυρο και κάθε ελεγχος πρέπει να εμποδισθεί.

Δεν είναι δικαίωμα ουτε αυτής καμμιάς κυβέρνησης να παραβιάζει με βάση την δική της ατζέντα η πολύ περισσότερο με την ατζέντα κάποιων μελών της εκτελεστικής εξουσίας την προσωπική ζωή εστω και ενός πολίτη.

Στη Δημοκρατία οπως λέει ο Βενιζέλος, «Οι παρακολουθήσεις είναι πρόβλημα για εκείνον που παρακολουθεί, οχι για αυτόν που παρακολουθείται».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.