Στάση εργασίας σε μετρό και τραμ την Τρίτη

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν αύριο, Τρίτη, οι εργαζόμενοι σε μετρό και τραμ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον νόμο Χατζηδάκη.

Τα Σωματεία Εργαζομένων στα μέσα σταθερής τροχιάς, επισημαίνουν σε σχετική ανακοίνωση ότι θα συμμετάσχουν στη στάση εργασίας που κήρυξαν για αύριο Τρίτη 10 Μαΐου, το Εργατικό Κέντρο και η ΑΔΕΔΥ. Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από τις 9 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι, ενώ παράλληλα καλούν τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στην προγραμματισμένη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, ενάντια στον νόμο Χατζηδάκη, που θα γίνει στις 9:30 το πρωί, στο Συμβούλιο της Επικρατείας (Πανεπιστημίου 47- 49).

“Εκείνη την ώρα, είναι προγραμματισμένη να εκδικαστεί η προσφυγή του ΕΚΑ ενάντια στις διατάξεις του «νόμου Χατζηδάκη», με τις οποίες προωθείται το «φακέλωμα» των συνδικαλιστικών οργανώσεων των εργαζομένων και ο έλεγχος άσκησης των δικαιωμάτων και ελευθεριών, που αποτελούν τον πυρήνα της συνταγματικά κατοχυρωμένης συνδικαλιστικής ελευθερίας. Οι εργαζόμενοι δεν είναι διατεθειμένοι να δεχτούν την εφαρμογή αυτών των αντισυνταγματικών, αντιδημοκρατικών διατάξεων. Ο αγώνας μας θα συνεχιστεί μέχρι ν’ ακυρωθεί ο αντεργατικός νόμος!”, επισημαίνουν στη σχετική ανακοίνωση.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.