«Η Ελλάδα εφοδιάζει τη Βουλγαρία με φυσικό αέριο» δήλωσε ο Κ.Σκρέκας-Εμάς ποιος θα μας εφοδιάσει με φυσικό αέριο;

Ακούστηκαν διάφορα «κουλά» ακόμα και από θεωρούμενους ως «σοβαρούς» αξιωματούχους διαφόρων χωρών στην έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Υπουργών Ενέργειας της Ε.Ε., αλλά καμία τοποθέτηση δεν συγκρίνεται με όσα κωμικά δήλωσε ο Έλληνας υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας,

Είπε λοιπόν το εξής αμίμητο: «Σας μεταφέρω την αλληλεγγύη του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, προς την Πολωνία και τη Βουλγαρία, στις οποίες έχει διακοπεί η τροφοδοσία με φυσικό αέριο από τη Ρωσία. Η Ελλάδα είναι σε ετοιμότητα να στηρίξει τη Βουλγαρία και από την πρώτη ημέρα της διακοπής της τροφοδοσίας έχει ξεκινήσει να διοχετεύει ποσότητες φυσικού αερίου στη γειτονική χώρα»! 

Και γέλασαν και οι πέτρες!

Από πού ξεκίνησε «να διοχετεύει φυσικό αέριο στην Βουλγαρία» η Ελλάδα;

Από τα κοιτάσματά της στην Ανατολική Μεσόγειο ή την Κρήτη; Από αυτά του Αιγαίου; Ή από τις αποθήκες της; Εκτός αν εννοούν ότι έστειλαν καμιά καραβιά αμερικάνικου LNG που δεν αρκεί ούτε… για τους βουλγάρικους αναπτήρες.

Και εν τέλει αφού «υπάρχει φυσικό αέριο» (κατά το «λεφτά υπάρχουν») για να το δίνουμε στη Βουλγαρία, γιατί δεν το ρίχνουν στην ελληνική αγορά για να πέσουν οι τιμές;

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.