Ν.Μπακογιάννη: Μίλησαν νεοναζί στην ελληνική Βουλή αλλά «δεν ζητάμε πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων»

«Συζητάμε εάν μας άρεσε ή εάν δεν μας άρεσε ότι εμφανίστηκαν δύο μαχητές του Τάγματος Αζόφ»

Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ντόρα Μπακογιάννη βγήκε για να μιλήσει για το σάλο που έχει δημιουργηθεί με την ομιλία των δύο νεοναζί μαχητών του Τάγματος Αζόφ στην ελληνική Βουλή. 

Η Ν.Μπακογιάννη στήριξε πλήρως την επιλογή του Βολοντίμιρ Ζελένσκι να παρουσιάσει τους ναζί στη Βουλή, παραδέχθηκε ότι αυτοί που πολεμούν στην Μαριούπολη είναι μέλη του Τάγματος Αζόφ, παρόλα αυτά τόνισε ότι κάτι τέτοιο… δεν θα πρέπει να μας ενοχλεί.

«Είναι ντροπή αυτό που γίνεται στην Ελλάδα, είμαστε η μόνη χώρα της Ευρώπης, όπου όλοι μας η συζήτηση δεν στρέφεται γύρω από τον πρόεδρο μίας χώρας, ο οποίος μίλησε στη Βουλή των Ελλήνων για “Ελευθερία ή Θάνατο” και να συζητάμε για το εάν οι άνθρωποι τους οποίους έβγαλε επειδή είναι ελληνικής καταγωγής και πολεμούν στη Μαριούπολη, μας άρεσε ή δεν μας άρεσε ότι εμφανίστηκαν οι δύο μαχητές του Τάγματος του Αζόφ» ανέφερε.

«Αυτοί που έχουν μείνει στην Μαριούπολη είναι 3.000 άνθρωποι που είναι κλεισμένοι σε ένα υπόγειο ενός καταφυγίου και δίνουν μάχη γνωρίζοντας ότι κατά πάσα πιθανότητα θα πεθάνουν. Αυτοί είναι στο Τάγμα του Αζόφ αλλά όταν έχεις πόλεμο δεν ζητάς πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων από αυτούς που πολεμάνε», πρόσθεσε.

Βεβαίως η Ν.Μπακογιάννη θα έπρεπε να γνώριζε ότι εδώ και σχεδόν μια δεκαετία το Τάγμα Αζόφ είναι ενταγμένο στον ουκρανικό στρατό, κάτι το οποίο λέει και ο Β.Ζελένσκι για να δείξει ότι πλέον δεν κάνουν σφαγές, αλλά ακολουθούν εντολές (κάτι που βεβαίως δεν ισχύει). Άρα δεν πολεμούν τώρα, λόγω πολέμου οι νεοναζί, αλλά εδώ και σχεδόν δέκα χρόνια είναι επί της ουσίας το ουκρανικό κράτος και γι’ αυτό έγινε και η στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας, ώστε να «καθαρίσει» η Ουκρανία από όλες τις παραστρατιωτικές οργανώσεις που έχουν σκοτώσει από το 2014 χιλιάδες Ρωσόφωνους.

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.