Αξιωματικός του Ανθρωποκτονιών: «Η ποσότητα της κεταμίνης που δόθηκε στη Τζωρτζίνα σκότωνε και ελέφαντα»

Σοκάρουν οι λεπτομέρειες για το θάνατο της Τζωρτζίνας στην Πάτρα

Το φως της δημοσιότητα βλέπουν ολοένα και περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με το θάνατο της μικρής Τζωρτζίνας από την Πάτρα, την ώρα που η μητέρα της Ρούλα Πισπιρίγκου αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα το πρωί στον εισαγγελέα.

«Η ποσότητα της κεταμίνης ήταν τόσο μεγάλη που θα μπορούσε να σκοτώσει ακόμα και ελέφαντα…». Αυτό ανέφερε αξιωματικός του Ανθρωποκτονιών για την υπόθεση των θανάτων των παιδιών στην Πάτρα όπως τόνισε η Μίνα Καραμήτρου στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN TV.

Πιο συγκεκριμένα, αποκαλύπτεται πως η ποσότητα της ουσίας που βρέθηκε στο αίμα της εννιάχρονης Τζωρτζίνας, ήταν τόσο μεγάλη και ισχυρή, που επέφερε το θάνατο μέσα σε μόλις 10 έως 15 λεπτά.

Οι τοξικολογικές εξετάσεις έδειξαν ποσότητα 6ml ανά λίτρο αίματος για τη Τζωρτζίνα ποσότητα που θεωρείται πολύ μεγάλη και ικανή να προκαλέσει τον θάνατο.

Ο Δημήτρης Κουρέτας, καθηγητής βιοχημείας και βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, αναφέρθηκε στην κεταμίνη, την ουσία που βρέθηκε στον οργανισμό της Τζωρτζίνας και ουσιαστικά οδήγησε στη λύση του μυστηρίου.

«Είναι περίεργη η εμπλοκή της στις συγκεκριμένες υποθέσεις, μου κάνει πολύ μεγάλη εντύπωση. Χρησιμοποιείται κυρίως στην κτηνιατρική και ανήκει στα ‘διαχωριστικά’ αναισθητικά. Το δίνεις και μειώνονται οι αντιστάσεις».

Όπως σημείωσε ο κ. Κουρέτας:

«Το ενδιαφέρον είναι ότι η κεταμίνη εμπλέκεται σαν φάρμακο βιασμού διότι κάμπτει τις αντιστάσεις. Αν το δώσεις σε μεγάλες δόσεις μπορείς να σκοτώσεις».

Σύμφωνα με τον καθηγητή, η προμήθεια της συγκεκριμένης ουσίας είναι εύκολο να γίνει, ενώ όπως λέει, μπορεί να χορηγηθεί μέσω ένεσης.

«Μπορείς να προκαλέσεις πολλά πράγματα, εξαρτάται από τις δόσεις».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.