Μεγαλοδημοσιογράφοι σε Κ.Μητσοτάκη: «Πρόσεξε – Έρχεται “σφαγή” στις εκλογές – Επιστρέψαμε σε εποχές Μνημονίων»

Θάνος Νικηταράς

Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη περί «κυβέρνησης συνεργασίας» και η απότομη προσγείωση του στην πραγματικότητα δεν ήρθαν τυχαία. 

Βεβαίως, θα πρέπει να σημειώσουμε εδώ ότι η πραγματικότητα και πάλι δεν έχει καμία σχέση με αυτή που παρουσιάζει το Μαξίμου, καθώς είναι απίθανο να μπορέσει η ΝΔ να σχηματίσει κυβέρνηση χωρίς τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ.

Τις τελευταίες ημέρες έχουν δοθεί στη δημοσιότητα δημοσκοπήσεις από συστημικές εταιρείες οι οποίες καταγράφουν την πτώση της Νέας Δημοκρατίας, πλέον ακόμα και με τις «διορθώσεις» δίνουν το κυβερνών κόμμα κάτω από το 30%, ενώ σιγά-σιγά «ψαλιδίζεται» η διαφορά και από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ταυτόχρονα οι δημοσκοπήσεις που έχει στα χέρια του το Μαξίμου, αλλά και το σύνολο των μεγαλοδημοσιογράφων καταγράφουν την πραγματική κατάρρευση της ΝΔ, η οποία βρίσκεται κάτω και από το 25%. 

Τελευταία δημοσκόπηση που κατέγραψε τη φθορά της ΝΔ είναι αυτή τη ΜRB, σύμφωνα με την οποία η διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι στο 7,4%. 

Συγκεκριμένα στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 28,6% έναντι 21,2% του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ τρίτο κόμμα αναδεικνύεται το ΚΙΝΑΛ με ποσοστό 13,4%. Σε σχέση με δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας τον Δεκέμβριο του 2021, καταγράφεται κλείσιμο της ψαλίδας κατά 3,6%. Στα υπόλοιπα κόμματα το ΚΚΕ συγκεντρώνει 4,5%, η Ελληνική Λύση 4,9%, το ΜέΡΑ25 3,1% ενώ στο 18,1% βρίσκεται το ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου.

Ο γνωστός δημοσιογράφος Νίκος Χατζηνικολάου μιλώντας στην ραδιοφωνική του εκπομπή έκρουσε τον «κώδωνα» στο Μαξίμου και μίλησε ανοιχτά για την «σφαγή» που αναμένεται να έρθει στις εκλογές, όποτε και εάν γίνουν αυτές.

«Δεν ξέρω αν έχουν συνειδητοποιήσει στα υψηλά κυβερνητικά κλιμάκια την φθορά που εισπράττουν το τελευταίο διάστημα από το γεγονός ότι η ακρίβεια είναι πραγματικά φοβερή. Αν δεν το έχουν αντιληφθεί, ας αναλύσουν τα ποιοτικά στοιχεία των τελευταίων σφυγμομετρήσεων όπου ανά μήνα χάνουν περίπου δύο ποσοστιαίες μονάδες. Υπάρχουν πολλά νοικοκυριά, πολλά όχι μερικά, που μετά τις 15-20 του μήνα εξαντλούν τα οικονομικά τους αποθέματα και βρίσκονται απέναντι στη φτώχεια. Βρίσκονται σε δυσκολία ακόμη και να γεμίσουν το πιάτο το μεσημέρι ή το βράδυ.

Όσο για το τι γίνεται με την θέρμανση, να μην ανοίξουμε ξανά τη συζήτηση. Ξαναζούμε ειδήσεις που είχαμε να τις δούμε στην επικαιρότητα από τη σκληρή περίοδο των Μνημονίων. Άνθρωποι να ζεσταίνονται καίγοντας χαρτιά στα σπίτια με συνέπεια να έχουμε πολύ συχνά και πυρκαγιές το τελευταίο διάστημα. Γίνεται πάρτι αισχροκέρδειας, πάρτι κλεψιάς στην αγορά και πρέπει να υπάρξει, ξαναλέω και θα το λέω μέχρι να γίνω γραφικός, έλεγχος. Πρέπει να υπάρξουν σοβαροί και αυστηροί έλεγχοι».

Όταν ακόμη και ο Νίκος Χατζηνικολάου μιλά ανοιχτά για μια οικονομική καταστροφή της χώρας και σταθερή πτώση των ποσοστιαίων μονάδων της Νέας Δημοκρατίας τότε καταλαβαίνουμε ότι τα πράγματα για τον Κ.Μητσοτάκη δεν είναι διόλου καλά.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.