Ψυχάκηδες ακροδεξιοί αρνητές και «Θεματοφύλακες» απειλούν με ένοπλες εκτελέσεις

Στο μικροσκόπιο αστυνομικών και δικαστικών Αρχών βρίσκεται η «ιερή δήλωση» αρνητών, η οποία βρίθει από απειλές, ακόμα και για επιθέσεις με όπλα, εναντίον πολιτικών, δικαστών, στρατιωτικών, αστυνομικών αλλά και πολιτών που έχουν διαφορετικές απόψεις από εκείνους.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, δεν διστάζουν να υπογράψουν δήθεν ιερές δηλώσεις ότι θα πάρουν το νόμο στα χέρια τους και απειλούν ακόμα και με εκτελέσεις.

Ένας από τους υποστηρικτές του άντρα που καλεί σε ξεσηκωμό είχε αναρτήσει στο παρελθόν βίντεο στα social media επιδεικνύοντας τα στρατιωτικού τύπου μαχαίρια του, ενώ σε πρόσφατη ανάρτησή τους στο στόχαστρο μπαίνουν και οι Εισαγγελείς.

Σύμφωνα με ενυπόγραφο δημοσίευμα της εφημερίδας «Realnews», το κείμενο της «ιερής δήλωσης» είναι διαθέσιμο στην κεντρική σελίδα των «θεματοφυλάκων του άρθρου 120 του Συντάγματος».

Το εν λόγω έγγραφο διαθέτει ακροδεξιό ιδεολογικό πλαίσιο και όποιος υπογράφει το κείμενο αναφέρεται ότι έχει το δικαίωμα, όπως αναφέρεται αυτολεξεί, να «πυροβολεί» και να «εκτελεί».

Οι αρνητές έχουν καταφέρει να πείσουν συνολικά 2.000 άτομα να υπογράψουν την «ιερή δήλωση».

Σημειώνεται ότι το «μανιφέστο» των αρνητών οδηγεί τις έρευνες που διεξάγονται από την Εισαγγελία.

Όπως αναφέρουν πηγές θα μπορούσε να βαρύνει σημαντικά τις κατηγορίες σε βάρος των πιο ακραίων ομάδων του αντιεμβολιαστικού κινήματος.

«Αυτό το κείμενο μπορεί να αποτελεί το καταστατικό μιας εγκληματικής οργάνωσης», δηλώνει στην εφημερίδα αξιωματικός που γνωρίζει καλά την εξέλιξη των διεξαγόμενων ερευνών.

Το κείμενο φέρει τον τίτλο «Αναφορά – Καταγγελία». «Ιερή δήλωση ενεργοποιήσεως και εφαρμογής του άρθρου 120 και καταγγελία κατά των εις βάρος του λαού και του έθνους διαπραχθέντων κακουργημάτων», γράφεται στην πρώτη του πρόταση.

Ακολούθως, στην πρώτη από τις 20 σελίδες, υπάρχει ειδικό πεδίο, όπου οι υπογράφοντες μπορούν να συμπληρώνουν όλα τα στοιχεία τους, ακόμα και το ΑΦΜ ή το θρήσκευμά τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το κείμενο διακινήθηκε για πρώτη φορά το 2012.

Πλέον, όμως, έχει επικαιροποιηθεί και σε αυτό περιλαμβάνονται αναφορές για τη Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά και το ρεύμα προσφύγων που δέχθηκε η χώρα από το 2015 μέχρι το 2020.

Στην τελευταία του μορφή, την οποία έλαβε τον Δεκέμβριο του 2020, το κείμενο εστιάζει στην εμβολιαστική εκστρατεία και στην πανδημία.

Οι 2.000 πολίτες που έχουν υπογράψει την «ιερή δήλωση» την έχουν καταθέσει σε δεκάδες αστυνομικά τμήματα, σε όλη την Ελλάδα.

Αρχικά, οι αστυνομικοί δεν έδιναν σημασία στους πολίτες που κατέθεταν τα εν λόγω έγγραφα.

Όμως, μετά και την αποκάλυψη φωτογραφικών ντοκουμέντων που δείχνουν ομάδες αρνητών να κρατούν όπλα και να ασκούνται σε «τακτικές επιβίωσης», η αντιμετώπιση είναι εντελώς διαφορετική.

Υπενθυμίζεται ότι έχει ήδη ξεκινήσει εισαγγελική έρευνα που αφορά τα αδικήματα της διέγερσης σε ανυπακοή, της εγκληματικής οργάνωσης, της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας.

Παρά ταύτα, σύμφωνα με όσα αναφέρει το δημοσίευμα, αυτά που αναφέρονται στην «ιερή δήλωση» είναι από μόνα τους ανατριχιαστικά, καθώς γίνεται λόγος για «εκτελέσεις προδοτών», που ευθύνονται είτε για την οικονομική είτε για την υγειονομική κρίση που βιώνει όχι μόνο η Ελλάδα, αλλά και ο ολόκληρος ο πλανήτης.

Επιπλέον, οι υπογράφοντες την «ιερή δήλωση» απαιτούν από τις αστυνομικές Αρχές της χώρας να τους ενημερώνουν και να τους βοηθήσουν στις εκτελέσεις που θα αναλάβουν για κάθε πράξη σε σχέση με την υγειονομική κρίση:

«…ζητώ από εσάς, κύριε διοικητά, αλλά και από όποιο νόμιμο δικαστικό όργανο, να με συνδράμει στα παραπάνω (δολοφονίες, εκτελέσεις προδοτών)».

Σε άλλο σημείο, απαιτούν να τους δοθεί από τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας το σύνολο του οπλισμού που διαθέτει το ελληνικό στράτευμα.

Στην τελευταία σελίδα του εγγράφου, σημειώνουν:

«Εγώ και οι συμπολίτες μου απαιτούμε από τους ανώτερους και ανώτατους αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων να μας παραδώσουν εγκαίρως τον οπλισμό και το εθνόσημο…».

Πληροφορίες αναφέρουν πως το τελευταίο χρονικό διάστημα το κίνημα των αρνητών έχει υποστεί ρήγματα.

Η Αστυνομία εστιάζει τις έρευνές της σε τέσσερις ομάδες, στις οποίες, μάλιστα, έχουν προσχωρήσει θύλακες της Χρυσής Αυγής.

Στο επίκεντρο των ερευνών βρίσκεται η Θεσσαλονίκη, όπου δραστηριοποιούνται αρκετές νεοπαγείς αλλά και παλαιότερες φασιστικές ομάδες.

Δείτε τι μετέδωσε η ΕΡΤ:

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.