Τώρα έχουν πρόβλημα και με την ποιότητα του νερού χωριά της καμένης Εύβοιας

Πρόβλημα και με την ποιότητα του νερού αντιμετωπίζουν τώρα χωριά στις καμένες περιοχές της Εύβοιας. Κατά τα λοιπά, η κυβέρνηση αναλίσκεται σε επικοινωνιακά σόου στα καμένα

Πρόβλημα και με την ποιότητα του νερού, διαπιστώνεται τώρα σε χωριά που βρίσκονται στις καμένες περιοχές της Εύβοιας, όπως φαίνεται από ανακοινώσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Άγνωστο, έως τώρα, είναι εάν αυτό οφείλεται σε μόλυνση στο υπέδαφος, εξαιτίας των πυρκαγιών, και κατά συνέπεια στις πηγές, από τις οποίες αντλούν νερό τα χωριά. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση, πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, προβαίνει σε χημικές αναλύσεις, προκειμένου να διαπιστωθεί το μέγεθος του προβλήματος και ποιες ουσίες καθιστούν το νερό μη πόσιμο.

 

Τώρα έχουν πρόβλημα και με την ποιότητα του νερού χωριά της καμένης Εύβοιας 422933 photo

 

Κατά τα λοιπά, η κυβέρνηση αναλίσκεται σε επικοινωνιακά σόου πάνω στα καμένα, και κόπτεται για τα αιολικά πάρκα, όπως η πρόσφατη επίσκεψη του πρωθυπουργού και του «ανορθωτή» της περιοχής που στενάζει κάτω από πλήθος οικονομικών, κοινωνικών και περιβαλλοντικών προβλημάτων, Σταύρου Μπένου.

Ο Δήμος Ιστιαίας – Αιδηψού, με ανακοίνωσή του προς τους κατοίκους της κοινότητας Γαλατσώνας, τους ενημέρωσε ότι «το νερό της περιοχής είναι εκτός ορίων νομοθεσίας, και άρα ακατάλληλο για πόση. Ο Δήμος προχωρά σε άμεσες ενέργειες για την αποκατάσταση του προβλήματος», ενώ «στην πλατεία του χωριού θα διανέμεται καθημερινά εμφιαλωμένο νερό μέχρι την οριστική επίλυση του προβλήματος».

Κατά πληροφορίες, αντίστοιχα προβλήματα έχουν και άλλα γειτονικά χωριά, τα οποία πάντως αντλούν νερό από άλλες πηγές.

 

Τώρα έχουν πρόβλημα και με την ποιότητα του νερού χωριά της καμένης Εύβοιας 422934 photo

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.