Γεμίζουν τα ελληνικά νοσοκομεία με είδη made in Turkey

Αναλώσιμα υγειονομικά είδη από την Τουρκία προμηθεύονται τα ελληνικά νοσοκομεία. Γενικότερα, το ελληνικό Δημόσιο «ψωνίζει» μαζικά από την Τουρκία

Οι εικόνες στο «Ιπποκράτειο» νοσοκομείο που έστειλε στο Antinews αναγνώστης, όταν προ ημερών πήγε εκεί για να εμβολιαστεί, είναι ενδεικτικές. Χαρτοκιβώτια με νοσοκομειακά είδη made in Turkey.

Βέβαια, δεν είναι μόνο τα ελληνικά νοσοκομεία που κάνουν προμήθειες από την Τουρκία. Πρακτικά, δεν λείπει τομέας του δημόσιου, αλλά και του ιδιωτικού τομέα, ο οποίος να μην «ψωνίζει» από την Τουρκία. Από κλιματιστικά, μέχρι ό,τι μπορεί να βάλει ο νους του καθενός.

Ουδείς, προφανώς, υποστηρίζει ότι η Ελλάδα πρέπει να αγοράσει αυτά τα είδη από άλλες χώρες, οι οποίες συνήθως τα πωλούν ακριβότερα. Ενδεχομένως, έχει επιλεγεί η Τουρκία, επειδή, πιθανώς, πουλάει σε φτηνότερες τιμές. Ελπίζουμε και η ποιότητα των ειδών να είναι καλή.

 

Γεμίζουν τα ελληνικά νοσοκομεία με είδη made in Turkey 422940 photo

 

Καλό είναι να γίνονται μπίζνες και εμπόριο μεταξύ των δύο χωρών. Άλλωστε, οι εμπορικές συναλλαγές συμβάλλουν στη σύσφιξη, όσο το δυνατόν βέβαια, των σχέσεων των δύο γειτονικών λαών.

Εφόσον, όμως, συμβαίνει αυτό, καλό είναι να κόψουν οι δικοί μας πολιτικοί το παραμύθι της ανάπτυξης και του success story της ελληνικής οικονομίας. Πόσο μάλλον, όταν η Ελλάδα αναγκάζεται να εισάγει ακόμα και στοιχειώδη νοσοκομειακά είδη από την Τουρκία, αν και θα μπορούσε να τα φτιάχνει η ίδια.

Κατά τα άλλα, η Τουρκία είναι που καταρρέει. Ενώ η Ελλάδα, όπως όλοι μας βλέπουμε, στέκει σταθερά στα πόδια της!

 

Γεμίζουν τα ελληνικά νοσοκομεία με είδη made in Turkey 422941 photo

 

 

Γεμίζουν τα ελληνικά νοσοκομεία με είδη made in Turkey 422942 photo

 

 

Γεμίζουν τα ελληνικά νοσοκομεία με είδη made in Turkey 422943 photo

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.