Επέτειος δολοφονίας Γρηγορόπουλου: “Αστακός” η Αθήνα με 4.000 αστυνομικούς και drone

“Αστακός” η Αθήνα, ανήμερα της επετείου των 13 ετών από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Από τη ΓΑΔΑ έχουν σχεδιαστεί μέτρα για το ενδεχόμενο επεισοδίων, τα οποία θα κινηθούν στο ίδιο πνεύμα με τα μέτρα για το Πολυτεχνείο, τα οποία χαρακτηρίζονται επιτυχημένα.

Ειδικότερα, θα υπάρχουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις στο κέντρο, με την εντολή όμως η παρουσία τους να είναι διακριτική και να μην απαντούν σε προκλήσεις, αλλά να επέμβουν άμεσα σε περίπτωση που παρατηρηθούν έκτροπα. Ταυτόχρονα η Ασφάλεια και οι άλλες αστυνομικές υπηρεσίες του Λεκανοπεδίου, θα είναι σε ετοιμότητα για την επιτήρηση στόχων και ελέγχους.

Το σχέδιο ασφαλείας της ΕΛ.ΑΣ.

Συγκεκριμένα, επί ποδός θα βρίσκονται τουλάχιστον 4.000 αστυνομικοί, με στελέχη των ΜΑΤ, ΔΙ.ΑΣ, Δράση, ΟΠΚΕ και Ασφάλεια να επωμίζονται το βάρος της εφαρμογής των μέτρων.

Το σχέδιο ασφαλείας της ΕΛΑΣ ανήμερα της μαύρης επετείου περιλαμβάνει “παρατηρητές” σε ταράτσες κτιρίων σε κρίσιμα σημεία, ακόμη και στα Εξάρχεια, αλλά και drone και ελικόπτερα, που θα μεταδίδουν από αέρος εικόνες, προκειμένου να κατευθύνουν τις επίγειες δυνάμεις.

συλλήψεις-αστυνομικοί - Πειραιάς

Τα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα θα περιφρουρούνται υπό τον κίνδυνο να γίνουν ορμητήρια επιθέσεων εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων, ενώ εκφράζονται ανησυχίες και για καταδρομικές επιθέσεις εναντίον αστυνομικών τμημάτων καθώς και για μεμονωμένες επιθέσεις σε αστυνομικές περιπολίες όπως έγινε στο Αστυνομικό Τμήμα Ακρόπολης, αλλά και την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου στο Αστυνομικό Πάτρας, όπου υπήρξε και ένας τραυματίας αστυνομικός.

Παράλληλα, οι αστυνομικοί ανησυχούν μήπως μεμονωμένες δυνάμεις από τα δύο συλλαλητήρια που διοργανώνονται, διασπαρούν και ενωθούν προκειμένου να επιτεθούν εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων.

Τροχαία: Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έχει προγραμματίσει η Τροχαία  στο κέντρο της Αθήνας, λόγω των συγκεντρώσεων-πορειών, που έχουν εξαγγελθεί για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Υπενθυμίζεται ότι όπως κάθε χρόνο, οι εκδηλώσεις που έχουν εξαγγελθεί είναι οι συγκεντρώσεις στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου, στις 12 το μεσημέρι των μαθητών και διάφορων συλλογικοτήτων στις 18.00 το απόγευμα, ενώ θα ακολουθήσουν πορείες στη Βουλή.

Όπως ανακοινώθηκε, οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που έχουν προγραμματιστεί, θα πραγματοποιούνται σταδιακά και ανάλογα με τις παρουσιαζόμενες κυκλοφοριακές συνθήκες.

Από τη διεύθυνση Τροχαίας Αττικής, σχεδιάστηκαν και θα ληφθούν μέτρα διευκόλυνσης της κυκλοφορίας στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας. Παρακαλούνται οι οδηγοί να αποφύγουν την κίνηση και στάθμευση των οχημάτων τους στους χώρους των εκδηλώσεων, καθώς επίσης και στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου, τόσο για την εξυπηρέτησή τους, όσο και για την αποτροπή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων.

Παράλληλα, παρακαλούνται οι οδηγοί, να αποφύγουν την κίνηση και στάθμευση των οχημάτων τους στους χώρους των εκδηλώσεων, καθώς επίσης και στην ευρύτερη περιοχή του Κέντρου, τόσο για την εξυπηρέτησή τους, όσο και για την αποτροπή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων.

Κλειστός ο σταθμός του Μετρό «Πανεπιστήμιο»

Με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας κλειστός θα είναι από τις 10:30 το πρωί ο σταθμός του Μετρό « Πανεπιστήμιο», λόγω των εκδηλώσεων για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Οι συρμοί θα διέρχονται από τον σταθμό χωρίς να πραγματοποιούν στάση.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.