Η μεγαλύτερη ελληνική σημαία υψώθηκε στην Κάλυμνο – ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ


Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, γιορτάστηκε χθες, Τρίτη, στην Κάλυμνο η 70ή επέτειος της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου και η τεράστια ελληνική σημαία των 500 τ.μ. υψώθηκε στο νησί.
Η γαλανόλευκη, παραχωρήθηκε στο ακριτικό νησί, από τη Ζάκυνθο αν και αρχική σκέψη ήταν να δοθεί στην Εθνική Ελλάδας ποδοσφαίρου, αλλά τελικά προτιμήθηκε να δοθεί στην Κάλυμνο για ιστορικούς λόγους.
Η εν λόγω ελληνική σημαία έχει μπει και στο βιβλίο Γκίνες ως η μεγαλύτερη σε επιφάνεια σημαία κράτους, και η κατασκευή της σημαίας ήταν ιδέα του μηχανικού Σταμάτη Λιβέρη και το εγχείρημα είχε χρηματοδοτηθεί εν μέρει από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων που προκήρυξε διαγωνισμό για την δημιουργία καινοτόμων ιδεών.
Ο ιστός τότε στοίχισε 65.000 και το ύφασμα 5.000. Το συνολικό κόστος της κατασκευής ανήλθε στις 100.000 εκ των οποίων τις 30.000 τις προσέφερε η Περιφέρεια. Τα υπόλοιπα έξοδα καλύφθηκαν από τον εμπνευστή της ιδέας.
https://www.youtube.com/watch?v=jo_c7ro_2r4rn
Η γαλανόλευκη, μεγέθους 500 τ.μ., παραχωρήθηκε στο ακριτικό νησί, από τη Ζάκυνθο αν και η αρχική σκέψη ήταν να δοθεί στην Εθνική Ελλάδας ποδοσφαίρου, αλλά τελικά προτιμήθηκε να δοθεί στην Κάλυμνο για ιστορικούς λόγους.

elnsmikal2

Η εν λόγω ελληνική σημαία έχει μπει και στο βιβλίο Γκίνες ως η μεγαλύτερη σε επιφάνεια σημαία κράτους, και η κατασκευή της σημαίας ήταν ιδέα του μηχανικού Σταμάτη Λιβέρη.

Δείτε φωτογραφίες που δημοσίευσε το alithiafm.gr στον επίσημο λογαριασμό του στο facebook.

elnsmikal1 elnsmikal3 elnsmikal4 elnsmikal5 elnsmikal6

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.