Στην βόρεια Εύβοια εσπευσμένα ο Χρήστος Τριαντόπουλος – Σε εξέλιξη η αποτίμηση των ζημιών

«Έχουμε αποδείξει όχι μόνο την ταχύτητα σε ότι αφορά την αποκατάσταση αλλά και το πόσο γρήγορα βρισκόμαστε στο πλευρό των ανθρώπων»

Στις περιοχές της Βόρειας Εύβοιας που «χτυπήθηκαν» από την κακοκαιρία «Αθηνά» μεταβαίνει ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, αρμόδιος για θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές, Χρήστος Τριαντόπουλος.

Από την πλευρά του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου επεσήμανε: «Η διαδικασία της αποτίμησης βρίσκεται σε εξέλιξη και θα γίνει με την ταχύτητα και την εγκυρότητα που συνηθίζει ο κρατικός μηχανισμός τα τελευταία δύο χρόνια να κάνει αυτές τις αποτιμήσεις».

Όπως εξήγησε προτεραιότητα είναι οι ανθρώπινες ζωές. «Μην έχει κανείς καμία αμφιβολία, ό,τι πρέπει να γίνει για να αποκατασταθούν ζημιές και να στηριχθούν οι άνθρωποι θα γίνει. Θέλω να επισημάνω ότι από τις πυρκαγιές, στο τέλος Αυγούστου, μέχρι σήμερα, δηλαδή τον τελευταίο ενάμιση περίπου μήνα έγινε ένας τεράστιος αγώνας δρόμου για να προφυλάξουμε και να αποκαταστήσουμε ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατό να γίνει μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα, για να αποφύγουμε τα χειρότερα, για να μην έχουμε ακόμη μεγαλύτερες καταστροφές. Καταλαβαίνει ο καθένας ότι μέσα σε λιγότερο από δύο μήνες δεν μπορούν να γίνουν ολοκληρωμένα αντιπλημμυρικά έργα, παρόλα αυτά έγινες μεγάλες προσπάθειες από τον κρατικό μηχανισμό, το υπουργείο περιβάλλοντος, την περιφέρεια, τους ανθρώπους εκεί, να απομακρυνθούν καμένα για να αποφύγουμε πολύ μεγαλύτερο πρόβλημα και πολύ μεγαλύτερες ζημιές από αυτές που δυστυχώς συνέβησαν από τις τελευταίες καταιγίδες» τόνισε.

Ο κ. Οικονόμου υπογράμμισε ότι μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα των δύο μηνών, απομακρύνθηκαν κορμοί, καμένα κλαδιά, έγιναν κορμοπλέγματα και μια σειρά από παρεμβάσεις που μπορούσαν να γίνουν.

«Έχουμε αποδείξει όχι μόνο την ταχύτητα σε ότι αφορά την αποκατάσταση αλλά και το πόσο γρήγορα βρισκόμαστε στο πλευρό των ανθρώπων» σημείωσε και ανέφερε ως παράδειγμα τον πρόσφατο σεισμό στην Κρήτη. «Μπορεί ο καθένας βρει ανθρώπους και να τους ρωτήσει για το πόσο γρήγορα, οικονομικά τουλάχιστον, η πολιτεία ανταποκρίθηκε και είδαν χρήματα στήριξης στους λογαριασμούς τους αυτοί οι άνθρωποι που από την μια στιγμή στην άλλη βρέθηκαν έξω από τα σπίτια τους. Πρόκειται για πρωτοφανείς ρυθμούς ταχύτητας και ανταπόκρισης της πολιτείας στις ανάγκες των πολιτών και έτσι θα συνεχίσουμε» κατέληξε.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.