Επίθεση στον Μαρινάκη από την τουρκική «Sabah»: «Σε κάθε έθνος φυτρώνουν τέτοια ζιζάνια»

H τουρκική ερντογανική εφημερίδα «Sabah», σε άρθρο γνώμης του Γιουκσέλ Αϋτούγκ (Yüksel Aytuğ) υπό τον υπότιτλο «Αχ αυτός ο πόνος της ουράς!», εξαπολύει επίθεση στον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Όπως γράφει, «ο αδαής Πρόεδρος της ομάδας του ελληνικού Ολυμπιακού, ο οποίος νίκησε 3-0 την Fenerbahçe στην Κωνσταντινούπολη, μέθυσε από τη νίκη και υπονόησε την Κωνσταντινούπολη με ανοησίες του τύπου “αφιερώνω τη νίκη στους πολίτες της πόλης μας”.

»Βέβαια δεν είναι τόσο σημαντικό θέμα για να ασχοληθεί κανείς εκτενώς.

»Σε κάθε έθνος φυτρώνουν τέτοια ζιζάνια (αγριόχορτα).

»Αλλά ελάτε να δείτε πως ο πόνος των φανατικών Ελλήνων εθνικιστών φαίνεται πως έχει επανέλθει και πάλι μετά την απόφαση μας σχετικά με το ιστορικό τζαμί της Αγίας Σοφίας.

»Στον επαναληπτικό αγώνα που θα διεξαχθεί στην Ελλάδα, η Fenerbahçe μας χρωστά μια σημαντική νίκη.

»Μόνο και μόνο για να κλείσουμε το στόμα αυτού του Προέδρου…

»Ωστόσο εμείς ακόμη και εάν νικήσουμε εκεί, δεν πρόκειται κανείς να ακούσει από το στόμα του Ali Koç τη φράση “η πόλη μας ο Πειραιάς που βρίσκονταν επί 700 χρόνια υπό την κυριαρχία μας”».

Ο Αϋτούγκ μάλλον δεν ήταν καλός στην ιστορία. 700 χρόνια; Εντάξει, έχουν ξεφύγει οι γιδοβοσκοί της Ανατολίας.

Υπενθυμίζουμε ότι επίθεση στον πρόεδρο του Ολυμπιακού είχε εξαπολύσει και η άλλη ερντογανική εφημερίδα, η «Yeni Safak», η οποία αποκάλεσε τον Βαγγέλη Μαρινάκη «τρελό» και κατηγόρησε το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα για αυτές τις ιδέες που έχουν στα κεφάλια τους οι Έλληνες.

«Τα λόγια του Ευάγγελου Μαρινάκη, ιδιοκτήτη της ελληνικής ομάδας ποδοσφαίρου Ολυμπιακός, μετά τον αγώνα της Φενέρμπαχτσε, “ήταν πολύ σημαντικό να κερδίσουμε μια τέτοια νίκη στην Κωνσταντινούπολη, στη δική μας πόλη” δικαίως προκάλεσαν έντονη αντίδραση.

»Ο Μαρινάκης δεν αποτελεί εξαίρεση, ωστόσο, και αυτές οι αλαζονικές λέξεις δεν περιορίζονται σε τρελούς σαν αυτόν.

»Η εκπαίδευση, η εκκλησία και τα λόγια των πολιτικών στην Ελλάδα δημιουργούν τέτοια κεφάλια», έγραψε η τουρκική λαϊκίστικη εφημερίδα.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.