Απολύονται 500 καθαρίστριες του ΟΑΕΔ. Στους ιδιώτες οι νέες προσλήψεις!

Στο δρόμο πετάει η κυβέρνηση 500 συμβασιούχους καθαριστές και καθαρίστριες του ΟΑΕΔ προκειμένου να τους αντικαταστήσει με ιδιώτες εργολάβους που θα κοστίσουν τα τριπλάσια στο Δημόσιο, όπως υποστηρίζει με ανακοίνωσή της η Συντονιστική Ομάδα Συμβασιούχων Καθαριστών ΟΑΕΔ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το ίδιο το υπουργείο Εργασίας, και συγκεκριμένα ο ΟΑΕΔ, αμέσως μετά τη λήξη των συμβάσεων 500 καθαριστών θα πληρώνει στο εξής τα τριπλάσια για τον καθαρισμό των κτηρίων του. Οι 500 καθαρίστριες με συμβάσεις έργου ορισμένου χρόνου στον ΟΑΕΔ κόστιζαν στον Οργανισμό Απασχόλησης 2,5 εκατ. τον χρόνο. Η προκήρυξη του ΟΑΕΔ για τους εργολάβους, για απασχόληση 530 καθαριστριών με μερική απασχόληση, προϋπολογίζει ετήσιο κόστος 5,83 εκατ. (4,7 εκατ. συν ΦΠΑ). Και καθώς μιλάμε για τριετή σύμβαση με τους εργολάβους, έχουμε μια συνολική επιβάρυνση του ΟΑΕΔ της τάξης άνω των 10 εκατ. ευρώ (3,33 εκατ. τον χρόνο).

Επίσης, με την επαναφορά των εργολάβων στον ΟΑΕΔ προκύπτουν πλημμελέστερες συνθήκες καθαριότητας, σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση, καθώς και κοινωνικό και εργασιακό πρόβλημα για 500 εργαζόμενους που τίθενται στο οικονομικό περιθώριο της κοινωνίας μας, καθώς πολλοί από αυτούς θα χάσουν ακόμη και αυτή την ταπεινή αμοιβή κατά μέσο όρο των 320 ευρώ.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.