Πάνος Καμμένος: Το tweet για την αμυντική συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας

Στην αμυντική συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας αναφέρθηκε ο Πάνος Καμμένος, λίγο πριν από τη συζήτηση για την κύρωσή της Βουλή.
“Για να διευκρινιστεί πριν από την συζήτηση για την Αμυντική συμφωνία 1. Το Σαλέχ δεν είναι Γαλλική επικράτεια στην Αφρική DOM TOM είναι μόνο REUNION MAYOTTE που δεν είναι εμπόλεμες περιοχές.
2.Τα 12 μίλια είναι επικράτεια ισχύει η συμφωνία όταν εφαρμόσουμε το δίκαιο της θάλασσας”, έγραψε ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος. 
Δείτε το tweet που έκανε ο Πάνος Καμμένος
Πάνος Καμμένος αμυντική συμφωνία

Υπενθυμίζεται ότι μετά την υπογραφή της συμφωνίας, ο Πάνος Καμμένος την είχε χαρακτηρίσει άριστη.

“Η συμφωνία που υπεγράφη είναι η αλλαγή της σημασίας της χώρας είναι μια άριστη συμφωνία γιατί πρώτα απ’ όλα η Ελλάδα δέχεται την εισήγηση του ανώτατου ναυτικού συμβουλίου που είχε επιλέξει εδώ και πάρα πολλά χρόνια τη μετατροπή του στόλου μας με νέες φρεγάτες και το συνδυασμό αεροναυτικών δυνάμεων, δηλαδή την επικοινωνία των πλοίων με τα αεροσκάφη και τα δορυφορικά συστήματα όπως το πρόγραμμα Ήλιος… που είναι πολύ διαφορετικό σύστημα και δεν μπλοκάρεται” ανέφερε, μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Όπως σχολίασε ο κ. Καμμένος, οι Belharra δεν είναι απλά πλοία, είναι ψηφιακά κέντρα διοίκησης. Οι πύραυλοι που χρησιμοποιούν τα πλοία αυτά είναι άμεσα συνδεδεμένοι με το σύστημα των Rafale των δορυφορικών συστημάτων του Ήλιου και έχουν δυνατότητα προάσπισης μεγαλύτερων περιοχών.

“Το Πολεμικό Ναυτικό είχε περιοχή ευθύνης συγκεκριμένη, με την ΑΟΖ όμως επεκτείνεται στα νότια περίπου στη μέση, αυτό σημαίνει ότι τα πλοία πρέπει να είναι αντίστοιχα για να εξυπηρετήσουν εθνικούς και συμμαχικούς σκοπούς” πρόσθεσε.

Γιατί δεν προχώρησε η ελληνογαλλική συμφωνία με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ
“Αυτή τη συμφωνία με την αμυντική συνεργασία την είχαμε υπογράψει από τον Ιούνιο του 2018 γι’ αυτό ήρθε εδώ το Σαρλ ντε Γκωλ αν θυμάστε. Δεν προχώρησε όμως η προμήθεια των 2 φρεγατών. Είχαμε συμφωνήσει τα 2 δισ. που θα δίναμε ως μέρος των 6 δισ. που έπρεπε να επιστρέψει η ΕΕ προς την Ελλάδα από τα ομόλογα, το μερίδιο της Γαλλίας θα το κρατούσε η ίδια η Γαλλία. Η Γαλλία συμφώνησε να κρατήσει τα χρήματα, αλλά η Γερμάνια στο Eurogroup έθεσε βέτο” τόνισε ο Πάνος Καμμένος.

«Το Αιγαίο το έχει κλειδώσει το ΠΝ ανεξάρτητα των μέσων και το έχει αποδείξει εγώ ξέρω ότι 5,5 χρόνια που ήμουν υπουργός δεν πέρασε ποτέ ούτε ένα ψαράδικο χωρίς να παρέμβει το λιμενικό σώμα καταρχήν και στη συνέχεια το ΠΝ. Ούτε έρευνες τους αφήσαμε να κάνουνε, ούτε προκλήσεις» δήλωσε.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.