Τσίπρας για αμυντική συμφωνία: Ο κ. Μητσοτάκης ψωνίζει φρεγάτες σαν να ψωνίζει γραβάτες

Η αμυντική συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας συζητείται στη Βουλή. Ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του χαρακτήρισε «κακή» την ελληνογαλλική συμφωνία, καθώς όπως είπε δεν καλύπτει τα εθνικά μας συμφέροντα και παράλληλα μας εμπλέκει σε εξαιρετικά επικίνδυνες περιπέτειες στο εξωτερικό.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέδειξε ένα νέο δόγμα για την εξωτερική πολιτική, το οποίο μέχρι τώρα κινείτο στη λογική του πυλώνα σταθερότητας, ειρήνης και ασφάλειας στην περιοχή. “Ένα νέο δόγμα που απομακρύνεται από τις πάγιες θέσεις χρόνων που είχαμε” όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος αναρωτήθηκε «πώς να υπάρξει συναίνεση σε αυτή τη μετατόπιση; Συναίνεση σε διατυπώσεις που μας εκθέτουν σε κινδύνους ή σε λάθος κατεύθυνση στην εθνική μας στρατηγική; Συναίνεση στο λάθος δεν θα δώσουμε».

«Συναίνεση σε λάθος πολιτική δεν θα δώσουμε γιατί οι πολίτες κρίνουν την ψήφο μας» ξεκαθάρισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και με αφορμή γέλια του κ. Μητσοτάκη είπε δηκτικά:

«Ο κ. Μητσοτάκης γελάει γιατί νομίζει ότι τα χρήματα του ελληνικού λαού είναι περιουσία της οικογένειάς του. Ο κ. Μητσοτάκης πάει και ψωνίζει φρεγάτες σαν να ψωνίζει γραβάτες από κάποιο πολυκατάστημα. Όταν, όμως, θα έρθει η ώρα να δώσουμε λύσεις για την δύσκολη αυτή θέση που θα μας φέρετε, εσείς δεν θα είστε εδώ».

 

Δείτε ολόκληρη την ομιλία:

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.