Ο κόσμος της ελευθέρας σκέψεως

Και τώρα που τελειώσαμε με τον ανασχηματισμό, ας τα πούμε ένα χεράκι με όλους όσοι επιτέθηκαν με σφοδρότητα στην «Εστία» μας τις προηγούμενες μέρες επειδή τόλμησε-που ακούστηκε!- να ασκήσει κριτική στην Υπουργό Παιδείας για τις δεκάδες κενές θέσεις εισακτέων σε πανεπιστήμια ακριτικών περιοχών.

  • του Μανώλη Κοττάκη

Της προσπάθειας να πλήξει την αξιοπιστία μας και την προσήλωση μας στην παράδοση φιλελεύθερων αρχών δεκαετιών ηγήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο αξιότιμος Υπουργός Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, ενώ όπισθεν αυτού στοιχήθηκαν ολίγοι συνάδελφοι δημοσιογράφοι γνωστού παρελθόντος: Εις ο οποίος αναλαμβάνει συμβόλαια εις βάρος πολιτικών, εις άλλος τον οποίο έδιωξαν κλωτσηδόν από προηγούμενη εργασία του επειδή ειρωνεύτηκε το σοβαρό πρόβλημα υγείας ενός τέως Υπουργού, ένας δύο κρατικοδίαιτοι μεταξύ των οποίων και κουμπάρος κορυφαίας Υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ και βεβαίως τα απαραίτητα μειράκια και «τρολ».

Ο συγκεκριμένος θίασος των χούλιγκαν του δημοσίου λόγου αξιοποίησε το τυπογραφικό λάθος που έγινε στην πρώτη σελίδα της εφημερίδας μας και σε συνδυασμό με την κριτική που ασκήσαμε στην κυρία Κεραμέως (η οποία προς τιμήν της μας κάλεσε και συζητήσαμε καλόπιστα το θέμα) έσπευσε να μας επιτεθεί με ιερά οργή.

Ο κύριος Γεωργιάδης, ο οποίος είναι λίαν αμφίβολο αν ως Βουλευτής του ΛΑΟΣ είχε πιάσει ποτέ στα χέρια του την εφημερίδα μας με ύφος περισπούδαστο και υποκριτικό εξέφρασε την βαθυτάτη λύπη του διότι «κάποτε αυτή η Εφημερίδα ήταν πρότυπο γνώσης και μόρφωσης» (ενώ τώρα επειδή κατά καιρούς του κάνει καλόπιστη κριτική δεν είναι) και εξέφρασε την άποψη ότι τώρα με την ένταξη της στο συγκρότημα του Ιωάννη Φιλιππάκη «έχει ακυρώσει όλη την ουσία της ύπαρξης της».

Έφθασε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, που ζήτησε συγνώμη από τον στενό συνεργάτη του Τσίπρα Νίκο Καρανίκα και υιοθέτησε την συριζέικη πολιτική της φούντας να κατηγορήσει την εφημερίδα μας για «λαϊκισμό» και… συμπάθεια προς την αξιωματική αντιπολίτευση.

  • Ποιος, ο Άδωνις ο οποίος με την απόλυτη ταύτιση του με την Συμφωνία των Πρεσπών και με την αριστερή πολιτική της κάνναβης έχει γίνει στην πράξη το πρώτο συριζόπουλο!
  • Ποιος, ο Άδωνις ο οποίος χθες δεν βρήκε μια λέξη να πει για το γεγονός ότι η ΝΔ επιχείρησε να «ψωνίσει» Υπουργό από το πολιτικό πανέρι του ΣΥΡΙΖΑ. Λες και χάθηκαν οι φιλελεύθεροι νεοδημοκράτες. Αυτός.

Συμπτωματικώς ολίγες μέρες πριν η «Εφημερίδα των Συντακτών» εξαπέλυσε κομψή επίθεση προσωπικώς εναντίον του εκδότη της εφημερίδος Ιωάννη Φιλιππάκη και εμού με την κατηγορία της «ακροδεξιάς» επειδή τολμήσαμε να ασκήσουμε κριτική στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την απόφαση που έλαβε το ΣτΕ επί των ημερών της για τις ανεμογεννήτριες. Με συνέπεια να έχουμε πάθει κρίση ταυτότητας και εμείς. Τι να είμαστε άραγε; «Ακροδεξιοί »; «Συμπαθούντες» την αντιπολίτευση; Άλλο;

Οι επιθέσεις αυτές, οι οποίες εξαπολύονται όλο και τακτικότερα εκδηλώνονται συμπτωματικώς πρώτον κάθε φορά που η «Εστία» κάνει μια αποκάλυψη που ενοχλεί τους ολιγάρχες και δεύτερον γίνονται από πολιτικούς και δημοσιογράφους που ανακάλυψαν την ΝΔ μετά το 2012. Στα πολιτικά γεράματα τους. Ενώ προηγουμένως την καθύβριζαν σκαιώς. Αυτοί έρχονται να μας δείξουν τα αμπελοχώραφα μας!

Όταν αποκαλύψαμε στις 2 Ιουνίου ότι επιστρέφει στην κυβέρνηση ο Τάκης Θεοδωρικάκος γιατί έχουμε καλή πληροφόρηση από το Μέγαρο Μαξίμου- ας το συνηθίσουν αυτό οι διώκτες μας – ο ίδιος δέχθηκα προσωπική επίθεση από την σαββατιάτικη εφημερίδα του λιμένος ότι γράφω «ανισόρροπα σενάρια». Τώρα που ο Θεοδωρικάκος επέστρεψε εν χορδαίς και οργάνω, ποιος είναι άραγε ο ανισόρροπος;

Όταν επισημάναμε την επαύριο της συνεντεύξεως Τσίπρα για τις πυρκαγιές ότι ο πρωθυπουργός του απάντησε σε τόνους συναινετικούς και κυκλοφορήσαμε με πρωτοσέλιδο «συναίνεσις ΜητσοτάκηΤσίπρα πάνω από τις στάχτες με σφραγίδα ΠΑΣΟΚ» νέες επιθέσεις, από το διαδίκτυο αυτή την φορά με δήθεν λύπη. «Κρίμα αυτή η ιστορική εφημερίδα να γράφει τέτοια πράγματα» το μότο. Καρμπόν το κλάμα το γοερό. Τώρα που επιβεβαιώθηκε ότι ο πρωθυπουργός επιδίωξε την συναίνεση με την επιλογή Αποστολάκη το όνομα του οποίου αναφέραμε σε πρωτοσέλιδο μας για τον Νίκο Χαρδαλιά, έχει να πει τίποτε κανείς;

Όταν αποκαλύψαμε τις ανοησίες που εισηγήθηκαν κάποιοι με την κατάσταση πολιορκίας καθώς και την παραίτηση στενών συνεργατών της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου, νέος γύρος. Και οι μεν παραιτήσεις υπεβλήθησαν επισήμως, οι δε εισηγήσεις δεν διαψεύστηκαν ποτέ!

Και το αποκορύφωμα. Τέσσερις μέρες πριν τον ανασχηματισμό τολμήσαμε! Αποκαλύψαμε την υπουργοποίηση του Θάνου Πλεύρη, του Σίμου Κεδίκογλου κ.α ενώ φωτίσαμε το υπαρκτότατο παρασκήνιο για τις υπό μελέτη τότε μετακινήσεις του Γιώργου Γεραπετρίτη και της Νίκης Κεραμέως, ασχέτως αν για άλλους λόγους δεν έγιναν.

Αυτό που ενοχλεί λοιπόν τον κύριο Γεωργιάδη και τους όπισθεν αυτού κρυπτόμενους δεν είναι η πολιτική ταυτότητα της εφημερίδας μας. Τους ενοχλεί η εγκυρότητα της. Ότι δεν αναπαράγει τα non paper του Μαξίμου. Και αυτή τους η ενόχληση δεν άρχισε χθες. Άρχισε από την ημέρα που αποκαλύψαμε πρώτοι το όνομα της Αικατερίνης Σακελλαρπούλου ως υποψήφιας υποδειχθείσης από τη ΝΔ για το αξίωμα της Προέδρου της Δημοκρατίας.

Η πραγματική δήλωση που θα ήθελε να κάνει ο κύριος Γεωργιάδης λοιπόν είναι ότι αποτελεί μύχιο πόθο του «να ακυρώσει η ‘Εστία’ την ουσία της ύπαρξης της», την οποία δυστυχώς γι αυτόν επιβεβαιώνει κάθε μέρα με κάθε λέξη της .. Και ξέρετε γιατί το θέλει αγαπητοί αναγνώστες; Γιατί ακούει «Εστία» και πετάγεται στον ύπνο του.

Προσφάτως μας απηύθυνε εξώδικο με απειλές για μηνύσεις για μια αναφορά σε άρθρο μου για την πολιτική συμπεριφορά του στην υπόθεση Νοvartis, η οποία σημειωτέον είναι ανοικτή και μετά την φυγή της συριζαίας Ελένης Τουλουπάκη. Γι αυτό μας επιτίθεται.

Θέλω να πω στον αντιπρόεδρο της ΝΔ και σε όλους τους συναδέλφους που μετέχουν στην ενορχηστρωμένη επίθεση μίσους κατά της εφημερίδας μας, του εκδότη μας και εμού προσωπικά άπαξ το εξής: Ματαιοπονούν αν θεωρούν ότι με ασκήσεις πολιτικού χουλιγκανισμού θα κάμψουν το φρόνημα μας.

Οι εφημερίδες εκδίδονται για να εκπροσωπούν και να ενημερώνουν την κοινή γνώμη. Έτσι επιβεβαιώνουν την ουσία της ύπαρξης τους. Όχι για να είναι κομπάρσοι της εξουσίας. Η παράταξη την οποία γνωρίσαμε εμείς από τα μικράτα μας, δεν έχει καμιά σχέση με τον ακροδεξιό μακαρθισμό που θέλουν να της επιβάλλουν οι περαστικοί από αυτήν. Μεγαλώσαμε με αρχηγούς όπως ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ο Μιλτιάδης Έβερτ, ο Κώστας Καραμανλής, ο Αντώνης Σαμαράς, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τώρα που σέβονταν και σέβονται την διαφορετική άποψη. Που δεν απορρίπτουν την κριτική όσο σκληρή και αν είναι αυτή. Γιατί ξέρουν ότι έγνοια μας είναι ο τόπος και η παράταξη.

Η λογική ότι «έχουμε πάντα δίκιο εμείς και δεν έχουν ποτέ δίκιο οι άλλοι» καθώς και η λογική του πολιτικού ρατσισμού και του μίσους στον ιδεολογικό μας αντίπαλο είναι ξένη προς τον χώρο μας. Ασύμβατη με την φιλελεύθερη λογική. Όποιος λοιπόν θεωρεί ότι μπορεί να κολλήσει ταμπέλες σε πρόσωπα μα πάνω από όλα σε μια κιβωτό όπως η «Εστία» ας γνωρίζει ότι ματαιοπονεί . Ο κόσμος της «Εστίας» είναι ο κόσμος της ελευθέρας σκέψεως. Καθόλου μονολιθικός, καθόλου δογματικός, καθόλου ακραίος. Καμία σχέση με το πολιτικό πρότυπο που λανσάρει ο κύριος Γεωργιάδης και οι συν αυτώ.

Εφόσον επιθυμούν να συνεχίσουν τις επιθέσεις τους εναντίον ημών, εμείς τους προτρέπουμε. Συνεχίσατε! Μα βοηθάτε! Σας θέλουμε απέναντι μας, στο φως της ημέρας. Γιατί όταν είναι απέναντι όλοι εσείς, γίνεται ακόμη πιο καθαρό ποιοι είμαστε όλοι εμείς.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.