Χρυσώνουν τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα στις πλάτες των ανεμβολίαστων

Η ελληνική κοινωνία ζει εν έτη 2021 έναν πρωτόγνωρο κοινωνικό διαχωρισμό. Ζει την πόλωση και την καταπάτηση των ανθρώπινων δικαιωμάτων καθώς το ίδιο το κράτος, χωρίζει τους πολίτες σε δύο κατηγορίες και εξοστρακίζει εκείνους που δεν έχουν εμβολιαστεί.

Οι ανακοινώσεις του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια το μεσημέρι της Τρίτης προκάλεσαν οργισμένες αντιδράσεις, με την αντιπολίτευση να «κατακεραυνώνει» τις πρακτικές διχασμού. Ενάμιση χρόνο μετά την πρώτη πανδημική κρίση, η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη επιμένει να μεταφέρει τις ευθύνες μόνο στους πολίτες, τη στιγμή που αρμόδια κυβερνητικά στελέχη ως νέοι Νέρωνες, υποστηρίζουν ότι έχουν προσφέρει λύσεις σε όλες τις κρίσεις με τις οποίες ήρθε αντιμέτωπη η χώρα.

Όσο λοιπόν συνεχίζουν να προβάλουν ανερυθρίαστα το αφήγημά τους, η κυβέρνηση που έκλεισε τους πολίτες στα σπίτια τους επειδή δεν μπορούσε να θωρακίσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας, τώρα αφήνει πρόσφορο το έδαφος για την Ιδιωτική Υγεία.

Αφού δεν κατάφερε να πείσει με τις έως τώρα πρακτικές της τους ανεμβολίαστους, η κυβέρνηση προσπαθεί να απομονώσει αυτούς τους πολίτες από κάθε δραστηριότητα. Πλέον οι εργαζόμενοι θα επιβαρύνονται με τουλάχιστον δέκα ευρώ την εβδομάδα (όσοι είναι υποχρεωμένοι να υποβάλλονται σε rapid test μια φορά) μόνο για πάνε στην δουλειά τους. Όσοι εργάζονται σε κλάδους που απαιτούν δύο τεστ εβδομαδιαίως, θα πρέπει να πληρώνουν 20 ευρώ την εβδομάδα, συνεπώς 80 το μήνα. Αντί η κυβέρνηση να προσφέρει δωρεάν ελέγχους στις μονάδες δημόσιας υγείας, στέλνει τους ανεμβολίαστους να «χρυσώσουν» τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα. Τα απαράδεκτα μέτρα θα ισχύουν και για τους ανεμβολίαστους φοιτητές, οι οποίοι δεν θα μπορούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους εάν δεν βάλουν το χέρι βαθιά στην τσέπη.

Με λίγα λόγια, είναι η πρώτη φορά που καταπατώνται τα δικαιώματα στην δωρεάν εκπαίδευση και την δημόσια υγεία!

Ταυτόχρονα, όσοι ανεμβολίαστοι πολίτες θελήσουν να δειπνήσουν σε ένα εστιατόριο, να πιούν ένα ποτό σε κέντρο διασκέδασης, να δουν μια ταινία στον κινηματογράφο, ή να παρακολουθήσουν μια παράσταση στο θέατρο, θα πρέπει πρώτα να πληρώνουν το κορωνοχαράτσι στα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα υγείας για να εξεταστούν.

Αναλυτικά τα μέτρα που θα ισχύουν από τις 13 Σεπτεμβρίου μέχρι και τις 31 Μαρτίου 2022:

nb keimeno metra1

  • Όλοι οι εργαζόμενοι πλην εκπαιδευτικών, εργαζόμενους σε τουρισμό, εστίαση και κινηματογραφικές, θεατρικές, μουσικές παραγωγές, υποχρεώνονται σε 1 rapid test κάθε εβδομάδα, αποκλειστικά σε ιδιωτικά κέντρα με κόστος (δικό τους) στα 10 ευρώ.
  • Εκπαιδευτικοί, εργαζόμενοι σε τουρισμό, εστίαση, κινηματογραφικές, θεατρικές και μουσικές παραγωγές, υποχρεώνονται σε 2 rapid test κάθε εβδομάδα, σε ιδιωτικά κέντρα με δαπάνη του εργαζομένου.

nb keimeno metra4

  • Μαθητές και φοιτητές: Υποχρεωτικά δύο self test που θα διατίθενται δωρεάν για τους μαθητές κάθε εβδομάδα, ενώ οι φοιτητές δύο rapid test ή pcr σε ιδιωτικά εργαστήρια.

nb keimeno metra2

  • Για τους ταξιδιώτες προς όλους τους προορισμούς (ηπειρωτικούς και νησιωτικούς με αεροπλάνο, πλοίο, τρένο και κτελ): 1 rapid test έως 48 ώρες πριν.

nb keimeno metra3

  • Από 13/9 στις δημόσιες δομές διάγνωσης θα κάνουν δωρεάν τεστ μόνο εμβολιασμένοι και συμπτωματικοί πολίτες. Οι ανεμβολίαστοι δεν θα μπορούν να πάνε στις δωρεάν δομές.

nb kikilias3

Δημόσιο χώροι

  • Σε κλειστούς χώρους εστίασης (καφέ, μπαρ, εστιατόρια, ταβέρνες κλαμπ, κέντρα διασκέδασης): θα επιτρέπονται μόνο εμβολιασμένοι και νοσήσαντες.
  • Σε κλειστά και ανοιχτά γήπεδα: Θα επιτρέπονται μόνο εμβολιασμένοι και νοσήσαντες.
  • Σε κλειστούς χώρους θεάτρων, κινηματογράφων, μουσείων και αρχαιολογικούς: Θα επιτρέπονται και ανεμβολίαστοι με rapid test εως 48 ώρες πριν. Επίσης, θα μπορούν να επιλέξουν οι επιχειρήσεις αν θα λειτουργούν ως αμιγείς χώροι με 100% πληρότητα.

nb keimeno metra

  • Κλειστά γυμναστήρια: Θα μπορούν να πάνε και οι ανεμβολίαστοι με rapid test έως 48 ώρες. Επίσης, οι γυμναστικοί και αθλητικοί σύλλογοι θα μπορούν να ζητούν υποχρεωτικότητα εμβολιασμού.

nb keimeno metra5

  • Κλειστοί χώροι εργασίας: Ο εργοδότης θα μπορεί να γνωρίζει αν είναι εμβολιασμένοι οι εργαζόμενοι και να ελέγχει αν έχουν κάνει αρνητικό τεστ.

nb keimeno metra6

  • Σε όλους τους εσωτερικούς χώρους και στους εξωτερικούς με συνάθροιση: Υποχρεωτική χρήση μάσκας από όλους.

Όσο για τις κυρώσεις που θα επιβληθούν στους… άτακτους: Αναστολή εργασίας, απαγόρευση παρακολούθησης μαθημάτων και απαγόρευση μετακίνησης για τους ταξιδιώτες.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.