Ώρα κοινωνικού αποκλεισμού:Τα τιμωρητικά μέτρα σε βάρος όσων δεν έχουν εμβολιαστεί – Που θα απαγορεύεται η είσοδος

Στις 12:00 το μεσημέρι της Τρίτης θα σφραγιστεί και «με τη βούλα» ο διαχωρισμός και η διάκριση των πολιτών σε δύο κατηγορίες, αφού ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας θα προχωρήσει σε ανακοινώσεις για τα τιμωρητικά μέτρα σε βάρος όσων δεν έχουν εμβολιαστεί.

Στις ανακοινώσεις, οι οποίες θα γίνουν στο Υπουργείο, θα συμμετέχει και η Διευθύντρια της ΜΕΘ του ΓΝ «Ευαγγελισμός», πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας Καθηγήτρια Αναστασία Κοτανίδου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, αλλά και τα όσα απειλητικά λένε τα μέλη της Κυβέρνησης, η διασκέδαση και η ψυχαγωγία (σε κλειστούς χώρους) θα είναι… απαγορευμένη για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί.

Σε ότι αφορά τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, το βασικό σχέδιο προβλέπει υποχρέωση για τουλάχιστον ένα rapid test ανά εβδομάδα, ως προϋπόθεση για να προσέλθουν στον φυσικό χώρο δουλειάς τους.

Με δυο rapid test (ή μοριακά) την εβδομάδα λένε οι πληροφορίες ότι θα πρέπει να είναι εφοδιασμένοι το διδακτικό προσωπικό και οι φοιτητές που δεν έχουν εμβολιαστεί. Με δυο self test την εβδομάδα θα επιτρέπεται η φοίτηση στους μαθητές.

Δύο rapid test θα είναι το ζητούμενο και για τους εργαζόμενους στην εστίαση. Όλα τα τεστ θα πληρώνονται από τους εργαζόμενους, με το Open να επισημαίνει ότι η τιμή τους θα καθοριστεί στα 10 ευρώ, ενώ δωρεάν θα δίνονται στους μικρούς μαθητές τα αυτοδιαγνωστικά τεστ.

Εννοείται ότι όταν υπάρχουν απειλές και εκφοβισμοί, εμφανίζεται και ο Άδωνις Γεωργιάδης: «Οι ανεμβολίαστοι δεν θα μπορούν να πάνε πουθενά», είπε πολύ χαρακτηριστικά νωρίτερα.

«Θα πρέπει να συνεχίσουν να τηρούν πολύ αυστηρά υγειονομικά μέτρα, να τεστάρονται και να τηρούν τους υγειονομικούς κανόνες. Όσοι δεν έχουν κάνει το εμβόλιο θα συναντήσουν και μια σειρά από περιορισμούς σε υπηρεσίες όπως η ψυχαγωγία και η διασκέδαση», έδωσε το κυβερνητικό στίγμα και ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης.

Και πρόσθεσε: «Είναι διαφορετικό να έχεις πρόσβαση σε μία αναγκαία υπηρεσία σε σχέση με δραστηριότητα ψυχαγωγίας. Άλλη η περίπτωση χώρων όπου υπάρχει υποχρεωτική η μάσκα, όπως το θέατρο και ο κινηματογράφος και διαφορετικοί οι χώροι που εκ των πραγμάτων δεν είναι δυνατόν να φοράμε διαρκώς μάσκα όπως είναι η εστίαση».

Με τη σειρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, ακολουθώντας επάξια τα χνάρια των προκατόχων του, Στέλιου Πέτσα και Αριστοτελίας Πελώνη, αφού έριξε όλη την ευθύνη για τα όσα συμβαίνουν σε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί, κραύγασε: «Η κοινωνία δεν μπορεί να περιμένει και κυρίως δεν μπορεί να παραμείνει όμηρος τέτοιων αντιλήψεων. Προχωράμε στην εξαγγελία -αύριο – και στην εφαρμογή μέτρων και ρυθμίσεων, που θα διασφαλίζουν την πλήρη, κατά το δυνατόν, λειτουργία της δημόσιας σφαίρας σε χώρους ιδιωτικούς και δημόσιους, όπου θα παρατηρούνται συναθροίσεις».

Για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται, ότι ο μόνος τρόπος που ξέρει αυτή η κυβέρνηση να διαχειρίζεται καταστάσεις, είναι ο εκφοβισμός, οι απειλές και η τρομοκρατία των πολιτών: «Όσοι δεν εμβολιαστούν, θα αναγκαστούν να προσαρμοστούν σε ένα διαφορετικό για αυτούς περιβάλλον έως ότου ξεπεραστεί ο κίνδυνος της πανδημίας», είπε ενδεικτικά ο κ. Οικονόμου…

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.