Έρευνα αμφισβητεί ευθέως την «ανθρωπογενή υπερθέρμανση» – Α.Φώσκολος: Γιατί είναι παραμύθι η κλιματική αλλαγή

Νέα μεγάλη μελέτη για την υπερθέρμανση του πλανήτη αμφισβητεί τα αποτελέσματα της έρευνας του ΟΗΕ και υποστηρίζει πως δεν ευθύνεται το διοξείδιο του άνθρακα (CO2) αλλά ο ήλιος για την αύξηση της θερμοκρασίας, κάτι που επί της ουσίας σημαίνει πως η «κλιματική αλλαγή» (με τον τρόπο με την οποία την επικαλούνται οι διάφοροι ηγέτες) είναι… παραμύθι. 

Η μελέτη συντάχθηκε από κορυφαίους επιστήμονες διεθνώς και δημοσιεύθηκε στο Research in Astronomy and Astrophysics (RAA).

Αναφέρει πως ο ήλιος και όχι οι ανθρώπινες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (CO2) μπορεί να είναι η κύρια αιτία των υψηλότερων θερμοκρασιών τις τελευταίες δεκαετίες, οι οποίες φυσικά έχουν ξανασυμβεί στο παρελθόν. Άλλωστε πρώτα ανεβαίνει η θερμοκρασία και έπειτα το CO2.

Η νέα μελέτη κυκλοφόρησε μόλις ο ΟΗΕ δημοσίευσε την έκτη «Έκθεση Αξιολόγησης», γνωστή ως AR6, που ισχυρίστηκε για ακόμα μια φορά ότι οι εκπομπές CO2 από τον άνθρωπο ευθύνονται για την υποτιθέμενη υπερθέρμανση του πλανήτη.

Ειδικότερα, επιστήμονες του κλίματος, αστροφυσικοί και φυσικοί αναφέρουν στην μελέτη τους ότι τα συμπεράσματα της IPCC του ΟΗΕ που κατηγορούν τις ανθρώπινες εκπομπές βασίστηκαν σε «στενά και ελλιπή δεδομένα σε σχέση με την ακτινοβολία του ήλιου».

Η όποια αύξηση της θερμοκρασίας προκαλείται από τον ήλιο.

Εντούτοις, η IPCC του ΟΗΕ χρησιμοποιεί ένα διαφορετικό σύνολο δεδομένων για να καταλήξει στο αντίθετο συμπέρασμα, δήλωσε ο επικεφαλής συντάκτης της μελέτης Ronan Connolly, κάνοντας μάλιστα λόγο για μονόπλευρη ανάλυση!

Το σημαντικό είναι πως εάν επιβεβαιωθεί, η μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο διεθνές επιστημονικό περιοδικό Research in Astronomy and Astrophysics (RAA) από ειδικούς από περισσότερες από δώδεκα χώρες, τότε η θεωρία της υπερθέρμανσης, θα έχει υποστεί τεράστιο πλήγμα.

Α.Φώσκολος: Όταν εξηγούσε γιατί είναι παραμύθι η κλιματική αλλαγή 

Ο Ομότιμος Καθηγητής στο Πολυτεχνείο Κρήτης, μέλος της Γεωλογικής Ακαδημίας του Καναδά, Αντώνης Φώσκολος, εξηγεί τι ισχύει με την κλιματική αλλαγή.

«Βάλαμε έναν ενεργειακό σχεδιασμό με πάρα πολλές μονάδες φυσικού αερίου και ανεμογεννήτριες, το οποίο είναι αντιοικονομικό, καταστρεπτικό για την ΔΕΗ και βγάζει περισσότερο διοξείδιο του άνθρακος, ενώ πάμε να καταπολεμήσουμε την παραγωγή του διοξειδίου του άνθρακος. 

Ξαναγυρίζουμε στον λιγνίτη με μονάδες με μεγαλύτερη απόδοση, πηγαίνουμε σε ΑΠΕ, αλλά όχι με 60% όπως προβλέπει το σχέδιο, αλλά με 30%, εκ των οποίων το 15% είναι υδροηλεκτρικά έργα και το υπόλοιπο 15% αφήνουμε να είναι φυσικό αέριο. Το κόστος του φυσικού αερίου είναι κολοσσιαίο και αυτό το μεταφέρουμε στον καταναλωτή. Εάν προχωρούσε το σχέδιο», λέει αρχικά ο Α.Φώσκολος.

Ενώ προσθέτει πως «το διοξείδιο του άνθρακος δεν έχει καμία θερμοκρασία με την αύξηση της θερμοκρασίας, ουδεμία, ποτέ! Είναι ευτυχία να υπάρχει διοξείδιο του άνθρακος, είναι δυστυχία να ακούμε τις αρλούμπες οι οποίες δρουν εις βάρος του λαού». 

Δείτε αναλυτικά όσα είπε: 

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.