Φωτιά στη Ζήρια: Συνέλαβαν άνδρα για εμπρησμό από αμέλεια

Στον εντοπισμό ενός άνδρα έφτασαν οι Αρχές, ο οποίος πιθανόν να είναι υπεύθυνος για την καταστροφική πυρκαγιά στη Ζήρια. Σύμφωνα με το pelop.gr, πρόκειται για έναν τεχνίτη με καταγωγή από το Αίγιο.

Η αστυνομία έφτασε στον εντοπισμό του χάρη στην παρατηρητικότητα κατοίκων οι οποίοι υποψιάστηκαν τις κινήσεις του. Δηλαδή, ο οδηγός του οχήματος έχοντας αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα, διήλθε από το χωριό Ζήρια προερχόμενος από την Άνω Ζήρια με κατεύθυνση την Παλαιά Εθνική Οδό Πατρών – Κορίνθου. Αυτό το γεγονός σε συνδυασμό με την άμεση εκδήλωση της δασικής πυρκαγιάς κίνησε τις υποψίες των κατοίκων.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του pelop.gr, τα άμεσα αντανακλαστικά των αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας και τα στοιχεία που έδωσαν οι ντόπιοι, οδήγησαν στον εντοπισμό και τη σύλληψη ατόμου ως υπαίτιου για εμπρησμό από αμέλεια.

Ο συλληφθείς σύμφωνα με την εφημερίδα “Πελοπόννησος”, κατά την προσαγωγή του παραδέχθηκε πως ευθύνεται για την πρόκληση της πυρκαγιάς και φέρεται να δικαιολόγησε την άτακτη φυγή του από το σημείο, υποστηρίζοντας πως φοβήθηκε. Εκτελούσε εργασίες ηλεκτροσυγκόλλησης σε σπίτι, όταν οι σπίθες “λαμπάδιασαν” πευκοβελόνες που υπήρχαν στον χώρο. Στη θέα της φωτιάς κατά τους ισχυρισμούς του σάστισε, επιβιβάστηκε μαζί με τον βοηθό του στο αυτοκίνητο και εγκατέλειψε το σημείο.

Μετά την απολογία του με εισαγγελική εντολή αφέθηκε ελεύθερος μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης, ενώ από την πυροσβεστική υπηρεσία του βεβαιώθηκε διοικητικό πρόστιμο που προβλέπεται σε ανάλογες περιπτώσεις.

Το σημείο πρόκλησης της πυρκαγιάς, γεωγραφικά συγκλίνει με το σημείο, όπου εκδηλώθηκε το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου η μεγάλη φωτιά της Ζήριας, με τους κατοίκους, από την πρώτη στιγμή όπως είχε αποκαλύψει η “Π” να κάνουν λόγο για αναζωπύρωση της πρώτης εστίας.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.