Καιρός: Πώς θα “κινηθεί” η “ψυχρή λίμνη” τα επόμενα 24ωρα – Δείτε τους ΧΑΡΤΕΣ

Το φαινόμενο της “ψυχρής λίμνης”, που ευθύνεται για τις πρωτοφανείς φονικές πλημμύρες σε Γερμανία και Βέλγιο, απομακρύνεται σταδιακά από την κεντρική Ευρώπη. Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, το φαινόμενο “κινείται” αργά νοτιοανατολικά προς τη νότια Ιταλία, όπου και θα βρίσκεται την Κυριακή το μεσημέρι. Το meteo δημοσιεύει και τις τελευταίες πληροφορίες για το πότε τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα πλήξουν και τη χώρα μας.

Δείτε τα παρακάτω γραφήματα:

 

Γράφημα 1: Γεωδυναμικά ύψη (γραμμές) και αποκλίσεις αυτων (χρώματα) απο την μέση τιμή για την περίοδο 1981-2010 στην ισοβαρική επιφάνεια των 500 hPa. Κατά την κίνηση της αυτή η ατμοσφαιρική διαταραχή θα προκαλέσει εκτεταμένες βροχές και καταιγίδες στις ανατολικές Άλπεις (Αυστρία), στα δυτικά τμήματα της Βαλκανικής χερσονήσου (Κροατία, Σλοβενία, Βοσνία και Σερβία) και την Ιταλία όπου αναμένονται πολύ μεγάλα ύψη βροχής (Γράφημα 2). 

 

Γράφημα 2: Αθροιστικός υετός τις επόμενες 72 ώρες μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας από το προγνωστικό μοντέλο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr. Αξιόλογες βροχές και καταιγίδες δεν αναμένονται στην χώρα μας μέχρι την Κυριακή. Ωστόσο από την αρχή της επόμενης εβδομάδας αναμένουμε αστάθεια και την εκδήλωση καταιγίδων και στη χώρα μας. Το meteo θα ενημερώσει με νέα ανακοίνωση για την εξέλιξη του καιρού.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.