Ετοιμάζουν εμβολιασμό παιδιών και μας το «σερβίρουν» σιγά σιγά! Άφησε ανοιχτό ενδεχόμενο ο Μαγιορκίνης

Ο καθηγητής και εκπρόσωπος της επιτροπής των Λοιμωξιολόγων Γκίκας Μαγιορκίνης, βγήκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ για να μας ρίξει την… κεραμίδα!

Αφού πρώτα αναφέρθηκε στη μετάλλαξη Δέλτα του κορωνοϊού, τονίζοντας τα υψηλά ποσοστά της μετάλλαξης σε Βρετανία και Ισραήλ, παρότι είναι μεγάλο το ποσοστό του πληθυσμού που έχει εμβολιαστεί, ήρθε και στο προκείμενο.

Που δεν είναι άλλο από τους εμβολιασμούς παιδιών και εφήβων! Έτσι λοιπόν άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο εμβολιασμού με βάση τις ηλιακές ομάδες: «Ίσως δούμε πρώτα τις ηλικίες που είναι πιο κοντά στις πανελλήνιες ώστε να μην έχουν προβλήματα του χρόνου στην πρόοδό τους. Σε κάθε περίπτωση θα εξαρτηθεί από τα αποτελέσματα που βλέπουμε στις άλλες χώρες και την εξέλιξη της πανδημίας».

Ο καθηγητής ρωτήθηκε για το αν τα εμβόλια καλύπτουν την μετάλλαξη και όπως δήλωσε το εμβόλιο της Astrazeneca είχε πρόβλημα κυρίως με την Νοτιοαφρικάνικη μετάλλαξη που δεν την κάλυπτε καλά όμως στην μετάλλαξη Δέλτα βλέπουμε ότι έχει αρκετά καλή κάλυψη.

Το συμπέρασμα που προκύπτει είναι πως θα προχωρήσουν στον εμβολιασμό των παιδιών και μας το «σερβίρουν» σιγά σιγά για να δουν τις αντιδράσεις και να εκτιμήσουν το πως θα κινηθούν…

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.