Κορονοϊός: Αυτές είναι οι περιοχές με τη χαμηλότερη εμβολιαστική κάλυψη

Στις περιοχές με τη χαμηλότερη εμβολιαστική κάλυψη αναφέρθηκε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς στην ενημέρωση της Παρασκευής. “Ο εμβολιασμός προχωρά σε όλη την επικράτεια, υπάρχουν όμως περιοχές που παρατηρείται μειωμένη προσέλευση και απόκλιση από τον μέσο όρο. Οι πέντε περιφερειακές ενότητες με την χαμηλότερη εμβολιαστική κάλυψη είναι η Φλώρινα, η Ξάνθη, η Φωκίδα, οι Σέρρες και η Δράμα. Ενώ κάτω από τον μέσο όρο βρίσκονται 14 περιφερειακές ενότητες από τις συνολικά 74 της χώρας: Ηλείας, Αιτωλοακαρνανίας, Ημαθίας, Κιλκίς, Εύβοιας, Λάρισας, Λακωνίας, Πιερίας, Πέλλας, Φθιώτιδας, Έβρου, Λέσβου, Καβάλας και Σάμου. Στις περιοχές αυτές υπάρχουν διαθέσιμα ραντεβού μέσα τον Ιούνιο με εμβόλια Pfizer, Moderna, J & J και καλούμε τους πολίτες να προγραμματίσουν τον εμβολιασμό τους γιατί μόνο με τον εμβολιασμό θα μπορέσουμε να χτίσουμε τείχος ανοσίας απέναντι στον κορονοϊό”, είπε ο κ. Χαρδαλιάς.

Επίσης, ο κ. Χαρδαλιάς αναφέρθηκε σε περιοχές που παρότι δεν είναι απαραίτητα στο πορτοκαλί επίπεδο παρατηρείται μικρή αύξηση του ιικού φορτίου τα τελευταία 24ωρα, τη στιγμή που στην υπόλοιπη χώρα υπάρχει μείωση ή και σταθεροποίηση του . “Γι’ αυτό και καλούμε τους κατοίκους της Καλαμάτας, της Νάξου, της Ρόδου και της Κατερίνης να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να τηρούν απαρέγκλιτα τα μέτρα” είπε.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.