Ποιον σκληρό κακοποιό “φωτογράφισε” ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης – ΒΙΝΤΕΟ

Η αναφορά του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, σε σκληρούς κακοποιούς που κυκλοφορούν ελεύθεροι στην ελληνική κοινωνία κρύβει μία ιδιαίτερη περίπτωση.

“Τις τελευταίες ημέρες ασχολούμαστε με μια υπόθεση: υπάρχει Αλβανός κακοποιός -το αναφέρω για τον εθνοτικό προσδιορισμό και δεν έχει ρατσιστικά χαρακτηριστικά- ο οποίος το 2015 φυλακίστηκε με 14 έτη κάθειρξης. Μπήκε Φεβρουάριο 2015 και βγήκε 12 Αυγούστου 2019 με τις ευεργετικές διατάξεις Παρασκευόπουλου. Περίπου 20 ημέρες μετά κάνει ληστεία με απόπειρα φόνου. Τον Φεβρουάριο του 2020 εντοπίζεται και καταδιώκεται από την Ελληνική Αστυνομία. Πυροβολεί για να σκοτώσει αστυνομικούς. Αυτός καταζητείται. Ξέρετε πόσες περιπτώσεις τέτοιες έχουμε; Μόνο στην Αττική και μόνο στο τμήμα Κλοπών-Διαρρήξεων υπάρχουν 117 περιπτώσεις την τελευταία διετία. Και όλοι αυτοί είναι έξω και επαναλαμβάνουν τα άγρια εγκλήματα. Κάποια στιγμή νομίζω αν σας πονάει η ανακύκλωση της εγκληματικότητας και αν συμφωνείτε ότι χρειάζεται εγρήγορση είμαστε εδώ. Υπάρχει χώρος συνεννόησης. Τα άλλα είναι λόγια του αέρα!” ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1, πρόκειται για έναν κακοποιό με το ψευδώνυμο “Ανέστης”. Είχε κατηγορηθεί ότι προσπάθησε να σκοτώσει αστυνομικούς της Ασφάλειας Αττικής κατά τη διάρκεια επιχείρησης στην Αρχαία Κόρινθο. Τον Φεβρουάριο του 2015, ο δράστης καταδικάστηκε σε 14 χρόνια φυλάκιση, καθώς συμμετείχε σε ένοπλες ληστείες σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Όμως αποφυλακίστηκε μόλις τέσσερα χρόνια μετά. Στις 12 Ιουλίου του 2019, ο “Ανέστης” βγήκε από τις φυλακές και έμπλεξε ξανά. Κατηγορήθηκε στις 5 Αυγούστου 2019, ότι έναν μήνα μετά την αποφυλάκισή του διέπραξε μαζί με συνεργούς τους ένοπλη ληστεία σε τράπεζα με λεία 26.360 ευρώ. Συνελήφθη τον Φεβρουάριου του 2020 στην Αρχαία Κόρινθο, ενώ οι δύο συνεργοί του τραυματίστηκαν στην προσπάθειά τους να διαφύγουν.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.