Ζάππειο: Τα παραλειπόμενα από την εκδήλωση για την επέτειο των 40 ετών από την ένταξη στην ΕΕ

Η εκδήλωση για την επέτειο των 40 ετών από την ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς και για την επίσημη έναρξη του δημοσίου διαλόγου για τη Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης, πραγματοποιήθηκε χθες λίγο στις 7 το απόγευμα στο Ζάππειο, τηρώντας όλα τα μέτρα κατά της διασποράς του κορονοϊού. Το παρόν έδωσαν πολιτικοί, ευρωπαίοι αξιωματούχοι αλλά και μέλη του επιχειρηματικού κόσμου.

Την εκδήλωση διοργάνωσε το Υπουργείο Εξωτερικών υπό τον Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών αρμόδιο για τα Ευρωπαϊκά Θέματα, κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, με την υποστήριξη της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα. Η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, επέλεξε ένα γαλάζιο κοστούμι, για να τιμήσει τα ελληνικά χρώματα. Στις ίδιες χρωματικές αποχρώσεις κινήθηκε και η Μαριάννα Βαρδινογιάννη με ένα πιο σκούρο μπλε σύνολο και ασορτί μάσκα.

 

 

 

 

 

Παρουσία της Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη στην εκδήλωση για τα 40 χρόνια από την ένταξη της Ελλάδας στην ΕΕ, την οποία διοργάνωσε το Υπουργείο Εξωτερικών, υπό τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Μιλτιαδη Βαρβιτσιώτη.

 

Η Μόνικα ήταν εκείνη που τραγούδησε, παίζοντας πιάνο και εντυπωσίασε με την εμφάνισή της καθώς επέλεξε ένα λευκό, κοντό σορτς με ασορτί σακάκι και μποτάκια. Και η ευρωβουλευτής της ΝΔ, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, επέλεξε ένα λευκό, κομψό σύνολο και τα συνόδευσε με γκρι παπούτσια και μπλε μάσκα. Η Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη φόρεσε ένα μαύρο σύνολο και αντίστοιχη μάσκα. Η βουλευτής της ΝΔ που διαφοροποιήθηκε στους χρωματισμούς ήταν η Μαριέττα Γιαννάκου που τόλμησε με ένα φούξια φόρεμα. 

Δείτε ένα απόσπασμα από το τραγούδι της Μόνικα:

 

Οι περισσότεροι άνδρες πολιτικοί επέλεξαν γραβάτες στα χρώματα της γαλανόλευκης και αρκετοί διαφοροποιήθηκαν με μπλε κοστούμια αντί για μαύρα. Ομιλίες έκαναν ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. David Sassoli, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Charles Michel και ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. Μαγνητοσκοπημένα μηνύματα θα απευθύνουν ο Προεδρεύων του Συμβουλίου της ΕΕ και Πρωθυπουργός της Πορτογαλίας κ. Antonio Costa και η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κα Ursula von der Leyen.

 

 

Ο Μανώλης Κεφαλογιάννης, η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, η Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη και ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος 

Πλούσιο φωτογραφικό υλικό με τους μεγάλους σταθμούς και τα κεντρικά πολιτικά πρόσωπα από την ευρωπαϊκή πορεία της Ελλάδας περιλαμβάνει η φωτογραφική έκθεση που παρουσιάστηκε στο Ζάππειο, το απόγευμα της Πέμπτης και αποτέλεσε το εικαστικό μέρος της τελετής για τον εορτασμό των 40 ετών από την προσχώρηση της χώρας μας στις Ευρωπαϊκές Κοινότητες, που συμπίπτει με την έναρξη του εθνικού διαλόγου για τη Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης. 

Από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, τον Ανδρέα Παπανδρέου, τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, τον Κώστα Σημίτη, τον Κώστα Καραμανλή, τον Γιώργο Παπανδρέου, τον Λουκά Παπαδήμο, τον Αντώνη Σαμαρά, τον Αλέξη Τσίπρα έως τον σημερινό Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. 

Από τη Συμφωνία Σύνδεσης το 1961, την υπογραφή της Συνθήκης Προσχώρησης στο Ζάππειο το 1979, την επίσημη ένταξη το 1981, την πρώτη Ελληνική Προεδρία το 1983, το πρώτο πακέτο Ντελόρ το 1988, τη Συνθήκη του Μάαστριχτ το 1992, την είσοδο της χώρας μας στο ευρώ το 2001, την ένταξη της Κύπρου το 2004, τη Συνθήκη της Λισαβόνας το 2009, το πρώτο πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής το 2010, το δεύτερο πρόγραμμα το 2012, το τρίτο πρόγραμμα το 2015, έως και το Πακέτο Ανάκαμψης το 2020.Δείτε περισσότερα ΕΔΩ

η διοργάνωση της έκθεσης είχε το γραφείο του Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών αρμόδιου για Ευρωπαϊκά Θέματα Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, ο οποίος είναι ο συντονιστής του εθνικού διαλόγου για τη Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης.

 

Η έκθεση θα ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν σε Περιφέρειες και Δήμους της χώρας για τη Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης. 

Το φωτογραφικό υλικό της έκθεσης προέρχεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, την αντιπροσωπεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα, το Ίδρυμα «Κωνσταντίνος Γ. Καραμανλής» και την Υπηρεσία του Ιστορικού και Διπλωματικού Αρχείου του Υπουργείου Εξωτερικών.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.