Ο Μητσοτάκης δείλιασε στην πρόσκληση του Ζάεφ!

Το Μέγαρο Μαξίμου ως γνωστόν, σχεδόν… σφυρίζει αδιάφορα για την κύρωση των τριών εφαρμοστικών μνημονίων για τα Σκόπια και τις σχέσεις τους με την Ε.Ε.

Η ανεπίσημη γραμμή των συνεργατών του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη υποστηρίζει ότι δεν θα υπάρξουν σοβαρές αντιδράσεις των βουλευτών της Ν.Δ. και ότι, ειδικά, η λεγόμενη «ομάδα Σαμαρά» δεν θα αποτολμήσει να δώσει αφορμή ώστε να τεθεί σε αμφισβήτηση η κυβερνητική πλειοψηφία από την αντιπολίτευση.

Προς την εκδοχή της άτακτης υποχώρησης του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά συνηγορεί και μία πρόσφατη δήλωση του ψυχιάτρου φίλου του, βουλευτή Θεσσαλονίκης, Δημήτρη Βαρτζόπουλου. Ο άνθρωπος που γνωρίζει ως και τα εσώψυχα του κ. Σαμαρά ανέφερε σε συνέντευξή του ότι «η τυπική κύρωση των προβλεπόμενων σε μια νόμιμη κατά το Διεθνές Δίκαιο συμφωνία είναι υποχρεωτική». Κοινώς, ένας ένας οι προσκείμενοι στον κ. Σαμαρά δειλιάζουν.

Όμως, το περίεργο είναι ότι στα διπλωματικά παρασκήνια δειλιάζει και ο κ. Μητσοτάκης! Αναλογίζεται ότι οι πολλές φιλοφρονήσεις και αγκαλιές με τον ομόλογό του Ζόραν Ζάεφ μπορεί να αποδειχθούν μοιραίες για την εικόνα του στους -Βορειοελλαδίτες και μη- ψηφοφόρους της Κεντροδεξιάς.

Γι’ αυτό και όταν προ ημερών, στο περιθώριο του Φόρουμ των Δελφών, ο Ζάεφ τον κάλεσε να επισκεφτεί τα Σκόπια στις αρχές Ιουλίου, ο κ. Μητσοτάκης απάντησε σε κλάσμα δευτερολέπτου αρνητικά. Λέγεται πως προτού καν ο Σκοπιανός προλάβει να ολοκληρώσει τη φράση του, ο Έλληνας πρωθυπουργός τον διέκοψε λέγοντας: «Έχω ειλημμένες υποχρεώσεις».

«Ωραία» τα έχουν καταφέρει οι κύριοι Μητσοτάκης και Σαμαράς. Επειδή δεν τα βρίσκουν μεταξύ τους, έκαναν ρυθμιστή των κοινοβουλευτικών και των πολιτικών εξελίξεων τον Ζάεφ!

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.