Αποκλειστικό! Συνέντευξη του προέδρου του σωματείου της ΕΑΒ, κ. Καπίρη Νικόλαου: “Μας παρακαλάνε από το εξωτερικό να φέρουνε δουλειά στην Ελλάδα”

Για άλλη μία φορά η κυβέρνηση «αγκαλιάζει» τα δικά της παιδιά και χαρίζει κρατικό χρήμα σε ιδιωτική εταιρεία!

Για ακόμη μία φορά η κυβέρνηση απαξιώνει ακόμη περισσότερο τους υπάρχοντες εργαζόμενους των 800 ευρώ . Το μεγάλο ανεκτέλεστο έργο πάνω από 2,5 δις, της συντήρησης αεροσκαφών C-130 δίνετε σε ιδιωτική εταιρεία προσλαμβάνοντας απόστρατους της πολεμικής αεροπορίας και μάλιστα με μηνιαίες αποδοχές πολλαπλάσιες (και πιθανόν χωρίς περικοπή σύνταξης) του υπάρχοντος έμπειρου και εξειδικευμένου προσωπικού το οποίο και κατ’ ουσίαν θα επιτελέσει το συγκεκριμένο παραγωγικό έργο της παραγωγικής διαδικασίας της συντήρηση αεροσκαφών C-130.

Στη συνέντευξη που δόθηκε στην εκπομπή “Στην Πολιτική” και στον δημοσιογράφο Γιώργο Κραστάνα, ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων της ΕΑΒ κ. Καπίρης Νικόλαος αναφέρθηκε σε όλα τα θέματα των εργαζομένων και την κατάσταση που επικρατεί στην Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία.

Ο κ. Καπίρης αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο του εργοστασίου αλλά και στο πόσο σημαντικό είναι να μείνει όρθια αυτή η βιομηχανία!

– “Το εργοστάσιο αυτό στηρίζει τις Ένοπλές Δυνάμεις της Ελλάδος. Οι εργασίες που γίνονται είναι συντήρηση και “μοντάρισμα” πολεμικών αεροσκαφών. Οι εργαζόμενοι είναι όλοι πιστοποιημένοι τεχνικοί με τις ανάλογες εκπαιδεύσεις και υπάρχει ανάγκη από τεχνικό προσωπικό για την κάλυψη των προγραμμάτων της πολεμικής αεροπορίας, τις αναβαθμίσεις των F-16, κατασκευή κομματιών C-130, τον αεραγωγό του F-16, (αποκλειστικοί αντιπρόσωποι) καθώς και άλλες εργασίες και έτσι βοηθάμε και στην οικονομία της χώρας. Να επισημανθεί ότι στο εργοστάσιο αυτό, από το 2010, έμεινε απροστάτευτο και όλοι οι μνημονιακοί νόμοι βάρυναν το εργοστάσιο.”

Ο κ. Καπίρης μας εξηγεί πως η γραφειοκρατία μπαίνει εμπόδιο στη σωστή λειτουργία, ότι ο αριθμός των εργαζομένων μειώθηκε κατά 1000 τουλάχιστο εργαζόμενους οι οποίοι δεν έχουν αντικατασταθεί και μας ενημερώνει ότι οι τελευταίες προσλήψεις έγιναν το 2008 με μόνο 80 τεχνικούς οι οποίοι ομως άρχισαν να εργάζονται το 2015!

– “Φέρανε υπεργολάβους το 2012-’13-’14 και αυτό ήταν ζημιογόνο για το εργοστάσιο γιατί 1ον, δεν μπορούσε το τεχνικό προσωπικό να καταρτιστεί όπως έπρεπε και 2ον, οικονομικά την “μερίδα του Λέοντος” την έπαιρναν οι υπεργολαβίες. Σταμάτησε η εταιρεία αυτή δηλαδή, να είναι υγιής! Οι εργαζόμενοι κρατήσαμε ένα εργοστάσιο όρθιο! Όλοι μαζί σήμερα είμαστε 1500 εργαζόμενοι ενώ θα έπρεπε να είναι στις 3000 και κάποια στιγμή είχε φτάσει και στους 3200.”

Στη συνέντευξη, ο πρόεδρος του σωματείου αναλύει τους τομείς του εργοστασίου και τις ειδικότητες τεχνικών που χρειάζονται για τη σωστή λειτουργία του. “Μας παρακαλάνε από το εξωτερικό να φέρουνε δουλειά στην Ελλάδα”

Θέματα μισθολογίου τίθενται στη συζήτηση και αναφέρεται, ότι με τις πιστοποιήσεις και τα προσόντα των τεχνικών στην Ελλάδα βρίσκουν δουλεία στο επόμενο λεπτό στο εξωτερικό. Μας εξηγεί με ποιο τρόπο δεν επιβαρύνεται η Ελληνική οικονομία και ο Έλληνας πολίτης. Η συζήτηση επεκτάθηκε στο «σκάνδαλο» των προσλήψεων των συνταξιούχων που φέρνει η Κυβέρνηση για την συντήρηση των αεροσκαφών C-130 όπου το μεγάλο ανεκτέλεστο έργο πάνω από 2,5 δις, δίνετε σε ιδιωτική εταιρεία!

Στο ηχητικό που ακολουθεί θα ακούσετε αναλυτικά όλα τα θέματα που ταλανίζουν το προσωπικό της ΕΑΒ, ένα προσωπικό που αναγνωρίζεται διεθνώς για την άρτια δουλειά του!

H ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.