Το ΕΣΡ καλεί σε ακρόαση 8 ραδιοφωνικούς σταθμούς που μεταδίδουν την εκπομπή του Γιώργου Τράγκα.

Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης έχει καλέσει οκτώ ραδιοφωνικούς σταθμούς της περιφέρειας, τον Ελλάδα FM από την Αθήνα, μια περιφερειακή τηλεόραση και δύο ιστοσελίδες, την προσεχή Τρίτη σε ακρόαση.  Πρόκειται για ραδιοφωνικούς σταθμούς της περιφέρειας που μεταδίδουν σε δικτύωση την εκπομπή του Γιώργου Τράγκα «Εν Αθήναις», η οποία ελέγχεται για σειρά παραβιάσεων του νόμου. Ίσως μάλιστα για πρώτη φορά για «προσβολή της έννομης τάξης».

Σημειώνεται ότι ο Γιώργος Τράγκας έχει ιδρύσει το δικό του κόμμα, το οποίο λέγεται «Ελεύθεροι Άνθρωποι», και είχε δηλώσει πριν μερικές εβδομάδες πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρόκειται να προχωρήσει σε εκλογές.

Οι παραβιάσεις που διαπίστωσε το ΕΣΡ πραγματοποιήθηκαν την περίοδο του περασμένου Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου 2021 και σχετίζονται με την υγειονομική διαχείριση του κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα, οι σταθμοί κατηγορούνται για «μετάδοση ατεκμηρίωτων προσωπικών θέσεων και απόψεων ως γεγονότων -σύγχυση κοινού -προσβολή εννόμου τάξεως», όπως επίσης και για «μετάδοση ανακριβών ειδήσεων περί υπάρξεως ιδιαίτερα αποτελεσματικών φαρμάκων θεραπείας του κορονοϊού και προβολή ατεκμηρίωτων θέσεων περί εσκεμμένης απόκρυψης αυτών χάριν της προώθησης των εμβολίων και των εχόντων σχετικά συμφέροντα – κίνδυνος σύγχυσης του κοινού».

Αξίζει να σημειωθεί πως αυτό συμβαίνει για δεύτερη φορά, μιας και είχε προηγηθεί η προσφυγή του πρωθυπουργικού συμβούλου Άρη Σκέρτσου. Αυτή τη φορά ο Γ. Τράγκας υποστήριζε από την εκπομπή πως υπάρχει φαρμακευτική αγωγή που βοηθάει στην αντιμετώπιση του κορονοϊού, όμως προκρίνονται τα εμβόλια προκειμένου να επωφεληθούν οι μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες. Ο ισχυρισμός αυτός μάλιστα, σύμφωνα με το ΕΣΡ, μπορεί να αποτελεί «προσβολή εννόμου τάξεως»!

Σε ακρόαση έχουν κληθεί οι ραδιοφωνικοί σταθμοί Antenna Αιγαίου Ν. Χίου, Εν πλω Ν. Θεσπρωτίας, Ιόνιον FM Ν. Ηλείας, Ράδιο Γάμμα Ν. Αχαΐας, Ελεύθερο Ραδιόφωνο Πτολεμαΐδας Ν. Κοζάνης, Καστοριά FM Stereo, Ελλάδα FM Ν. Αττικής, Focus FM Ν. Θεσσαλονίκης, Super FM Ν. Χαλκιδικής, οι ιστοσελίδες zougla.gr και eurotv.gr και ο τηλεοπτικός σταθμός Euro Channel Ν. Θεσσαλονίκης.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.