Εμβολιασμοί: Πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα των ραντεβού για τις ηλικίες 40-49 – Τι είπε ο Θεμιστοκλέους

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να ανακοινωθεί πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα για τα ραντεβού εμβολιασμού για την ηλικιακή ομάδα 40-49 ετών, ανέφερε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του υπουργείου Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο κ. Θεμιστοκλέους εξήγησε ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο η συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα να χωριστεί σε δύο υπο-ομάδες, των 40-44 και 45-49. Επίσης πρόσθεσε ότι στις 5 Μαΐου θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson&Johnson.

Υπενθυμίζεται ότι η πλατφόρμα για την ηλικιακή ομάδα 50-54 ετών θα ανοίξει το Σάββατο 24 Απριλίου, ενώ την Μεγάλη Τρίτη (27 Απριλίου), ανοίγει η πλατφόρμα για να κλείσουν ραντεβού όσοι είναι ηλικίας 30 έως 39 ετών, οι οποίοι θα εμβολιαστούν με το εμβόλιο της AstraZeneca.

Ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του υπουργείου Υγείας, τόνισε πως το ποσοστό εμβολιασμού στις ηλικιακές ομάδες, για τις οποίες έχει ανοίξει η πλατφόρμα, ξεπερνά το 60%, προσθέτοντας ότι η χώρα μας δεν έχει μεγάλη απόκλιση από την υπόλοιπη Ευρώπη.

Τέλος, εκτίμησε ότι εντός του καλοκαιριού θα έχει επιτευχθεί η ανοσία αγέλης.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.