Παγώνη: Εδώ καίγεται ο κόσμος και θα σκεφτόμαστε εάν θα πάμε στα εξοχικά; – Τι είπε για τα πάρτι

Για το Πάσχα, τα πάρτι στις πλατείες αλλά και για την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού μίλησε μεταξύ άλλων η πρόεδρος ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη. Όπως είπε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, “στα κρούσματα υπάρχει μια σταθερότητα, αλλά ο αριθμός των νοσηλευομένων εντός κι εκτός ΜΕΘ είναι μεγάλος ακόμα”. Για το εάν θα επιτραπούν οι μετακινήσεις το Πάσχα, η ίδια τόνισε “εδώ καίγεται ο κόσμος, γίνεται πόλεμος, εμείς θα σκεφτόμαστε εάν θα πάμε στα εξοχικά”; Όπως εξήγησε, οι περισσότεροι από την επιτροπή είναι γιατροί και ξέρουν ακριβώς τι συμβαίνει στα νοσοκομεία. «Δεν νομίζω ότι θα πάρει το ρίσκο καμία επιτροπή να βγάλει τον κόσμο στην επαρχία. Προχτές, βάλαμε σε ράντζα τους non-Covid ασθενείς», επεσήμανε.

Παράλληλα, σαν λύση για τα κορονοπάρτι είπε ότι ίσως αν ανοίξει η εστίαση κάποιοι βγουν και έτσι θα εκτονωθεί η κατάσταση. Σχολιάζοντας τις εικόνες συνωστισμού των τελευταίων ημερών, είπε πως «η νεολαία δεν έχει καταλάβει ότι οι μεταλλάξεις την αφορούν. Ένας ασυμπτωματικός μπορεί να μεταδώσει σε 50-80 άτομα». Τέλος, τόνισε ότι υπάρχει ένα 40-45% από αυτούς που έχουν έρθει και νοσηλεύονται, οι οποίοι δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμα και ένα 25% που δεν έχουν εμβολιαστεί ενώ ήταν η σειρά τους. Αυτοί που νοσηλεύονται αυτή την εποχή είναι νέοι.

Πηγή: ΣΚΑΪ

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.