Tο φθινόπωρο η τρίτη δόση της Moderna που θα προστατεύει από τη νοτιοαφρικανική μετάλλαξη

Mάχη δίνουν οι φαρμακευτικές εταιρείες ώστε να θωρακίσουν τον πληθυσμό από τις μεταλλάξεις κορωνοϊού. Στο πλαίσιο των προετοιμασιών, η αμερικανική Moderna ανακοίνωσε ότι η τρίτη δόση του εμβολίου θα είναι έτοιμη το φθινόπωρο.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Στέφαν Μπανσέλ, δήλωσε στο δίκτυο CNBC ότι εξετάστηκαν τρία διαφορετικά είδη δόσεων ώστε να διαπιστωθεί ποιο είναι περισσότερο αποτελεσματικό απέναντι στη νοτιοαφρικανική μετάλλαξη.

Στόχος, σύμφωνο με τον CEO της εταιρείας, να υπάρξει κάλυψη μεγάλης μερίδας πριν από την έλευση του χειμώνα.

Την ίδια στιγμή, φανερή είναι η ανησυχία των επιστημόνων για την ταχεία διασπορά των παραλλαγών από Βρετανία, Νότια Αφρική και Βραζιλία.

Όπως επεσήμανε ο Μπανσέλ, είναι πιθανό σε διάστημα από έξι μήνες μέχρι ένα χρόνο, από τότε που κάποιος έλαβε τη δεύτερη δόση, να έχει πέσει από 70% μέχρι 80% η αποτελεσματικότητα του εμβολίου.

Στη μελέτη για την τρίτη δόση, θα χορηγηθούν τρία διαφορετικά είδη της δόσης στους εθελοντές, που αποτελούν ανανεωμένη έκδοση του σκευάσματος Moderna.

Η νέα δόση θα βασίζεται στην πρωτεϊνη-ακίδα του νέου παραλλαγμένου στελέχους της Νότιας Αφρικής.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.