Στον “Mr Χωριάτικο” Άγγελο Γιαννακόπουλο πουλήθηκε η εταιρεία SWISS MED με την “προίκα” των 10.000.000 ευρώ από την δουλειά των Self Test… 10 μέρες μετά το Deal με την κυβέρνηση.

Του Άρη Σπίνου
 

Τα στοιχεία του ρεπορτάζ μιλούν από μόνα τους. Τα αδέλφια Πιπερίδη που κέρδισαν τον διαγωνισμό, αντί 10.080.000 ευρώ, μεταβίβασαν το μεγαλύτερο μέρος της SWISS MED σε εταιρεία του Άγγελου Γιαννακόπουλου, που συνδέεται με γνωστές αλυσίδες φούρνων.


Tην περασμένη Πέμπτη ανακοινώθηκε στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο (ΓΕΜΗ) πως τα αδέλφια Πιπερίδη, που ανέλαβαν να προμηθεύσουν το ελληνικό Δημόσιο με 3.000.000 self tests, αντί 10.080.000 ευρώ, μεταβίβασαν το μεγαλύτερο μέρος της εταιρίας τους SWISS MED ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΙΚΕ, που κέρδισε τον σχετικό διαγωνισμό, σε άλλη εταιρεία που συνδέεται τελικά με τον Άγγελο Γιαννακόπουλο, ο οποίος βρίσκεται πίσω από τη γνωστή αλυσίδα φούρνων «Το χωριάτικο».

Κι όλα αυτά πριν καν παραδοθούν τα self tests αλλά και πριν ακόμη κοπάσει, έστω, ο θόρυβος που προκλήθηκε από το γεγονός πως μία νεοσύστατη και άγνωστη εταιρία με μετοχικό κεφάλαιο 30.000 ευρώ κατάφερε να συμμετάσχει και να κερδίσει έναν τεράστιο, δημόσιο διαγωνισμό. Το γεγονός δημιουργεί προφανώς πολλά ερωτηματικά για το εάν τα νέα πρόσωπα που αναλαμβάνουν τη διαχείριση της SWISS MED ήταν από την αρχή -με κάποιο τρόπο- εμπλεκόμενα, τόσο στην εταιρία όσο και στον σχετικό διαγωνισμό.

Όπως έχει ήδη αναφέρει σε ρεπορτάζ της εφημερίδας edolio5 αλλά και πολλά ακόμη μέσα ενημέρωσης, η SWISS MED ΕΜΠΟΡΙΚΗ συστήθηκε μόλις τον περασμένο Σεπτέμβριο από τον Δημήτρη Πιπερίδη και την αδελφή του Ελένη Πιπερίδη, οι οποίοι κατείχαν ποσοστό 45% και 40%, αντίστοιχα στην εταιρεία. Το υπόλοιπο 15% κατείχε η Ελένη Ιωάννα Καλλία, η οποία μαζί με συγγενικό της πρόσωπο διατηρεί φαρμακείο στον Χολαργό.

Την περασμένη Πέμπτη όμως αναρτήθηκε στο ΓΕΜΗ ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία ο έλεγχος της SWISS MED ΕΜΠΟΡΙΚΗ περνάει στην εταιρία ΒΑΣΤΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, η οποία με τη σειρά της ελέγχεται από την εταιρία Σ. ΣΕΒΑΣΤΑΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ, ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ. Συγκεκριμένα, ο Δημήτρης Πιπερίδης μεταβίβασε το 5% των μετοχών του, ενώ η αδελφή του και η Ελένη Ιωάννα Καλλία μεταβίβασαν ολόκληρο το ποσοστό τους στη ΒΑΣΤΑ ΙΚΕ, η οποία μετά τις σχετικές πράξεις κατέχει πλέον το 60% της SWISS MED ΕΜΠΟΡΙΚΗ.

Όμως το μεγαλύτερο ποσοστό της ΒΑΣΤΑ ΙΚΕ (συγκεκριμένα τα 1.980.000 από τα 3.000.000 εταιρικά μερίδια) ανήκει, όπως προαναφέραμε, στην εταιρεία Σ. ΣΕΒΑΣΤΑΚΗ Α.Ε., όπου ένας εκ των βασικών διαχειριστών και μετόχων είναι συγγενικό πρόσωπο πρώτου βαθμού του Άγγελου Γιαννακόπουλου. Το πρόσωπο αυτό, μάλιστα, διατηρεί σήμερα και το 99% των μετοχών της εταιρείας, κάτω υπό τη σκέπη της οποίας δραστηριοποιούνται οι γνωστοί φούρνοι, καθώς φαίνεται πως ο Άγγελος Γιαννακόπουλος έχει προτάξει συγγενικά του πρόσωπα στο τιμόνι της αλυσίδας αρτοποιημάτων.

Αξίζει να αναφέρουμε πως στη Σ. ΣΕΒΑΣΤΑΚΗ Α.Ε. πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος είχε αναλάβει το 2018 ένα πρόσωπο μυστήριο, η Ekaterina Vlasenko Nikolay από τη Ρωσία, για την οποία δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες. Το ίδιο διάστημα, στη Σ. ΣΕΒΑΣΤΑΚΗ Α.Ε. μετείχε επίσης ένας άλλος συγγενής πρώτου βαθμού του Άγγελου Γιαννακόπουλου, γεγονός που εμφανώς σημαίνει πως η οικογένεια είχε από τότε τον έλεγχο της εταιρείας.

Επί της ουσίας δεν υπάρχει αιτία ποινικής διερεύνησης για αυτήν την μεταβίβαση αλλά μόνο η ουσία που πρέπει να απαντηθεί δημοσιογραφικά. Ο Mr “Χωριάτικο” ήταν από την αρχή ιδιοκτήτης της εταιρείας που πήρε τα εμβόλια, και μέχρι να κλείσει η δουλειά, δεν ήθελε να φανεί; 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.