Ομάδα Δράση: Με αριθμό στα κράνη και κάμερα στις στολές – Πώς θα καταγράφονται οι επιχειρήσεις

Από σήμερα θα υπάρχει αριθμός στα κράνη και κάμερα στις στολές των αστυνομικών στην Ομάδα Δράση. Σύμφωνα με το OPEN, θα είναι ένας αριθμός που θα παραπέμπει στην ταυτότητα του αστυνομικού και αυτόν θα τον φορούν όσοι θα είναι στην Ομάδα “Δράση”. Οι επιτελείς αποφάσισαν και δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να εφαρμοστεί μέσα στην ημέρα. Ο αριθμός αυτός δεν θα είναι ο αριθμός μητρώου του αστυνομικού, θα είναι ένας πιο εύχρηστος αριθμός και όλα τα κράνη των αστυνομικών της Ομάδας “Δράση” θα φέρουν αυτόν τον αριθμό. Σήμερα αναμένεται να κάνουν πρεμιέρα και οι κάμερες που φέρουν στην στολή τους οι αστυνομικοί της Ομάδας Δράση και της Ομάδας ΟΠΚΕ. Πιλοτικά από σήμερα θα φέρει στη στολή την κάμερα ο επικεφαλής της κάθε ομάδας. Στην πορεία όταν προμηθευτούν και περισσότερες κάμερες στόχος είναι κάθε αστυνομικός στην Ομάδα “Δράση” και του ΟΠΚΕ να φέρει στη στολή του μια κάμερα. Η κάμερα αυτή θα δίνει ζωντανά εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων στην Κατεχάκη. Και όταν θα υπάρχει εισαγγελική άδεια, εισαγγελική εντολή τότε η κάμερα αυτή θα καταγράφει κιόλας. Συνολικά 20 κάμερες θα διατεθούν από σήμερα στις αντίστοιχες ομάδες Δράσης και ΟΠΚΕ. Και όταν θα ολοκληρώνουν τη βάρδια τους οι αστυνομικοί θα παραδίδουν τις κάμερες στις επόμενες ομάδες που θα αναλαμβάνουν. Στόχος είναι όλοι αστυνομικοί που βρίσκονται στον δρόμο και παίρνουν μέρος σε επιχειρήσεις κατά της εγκληματικότητας καθημερινά να φέρουν στην στολή τους επάνω μια κάμερα.

Ξεκινάει από Εξάρχεια, Ομόνοια, Ακρόπολη

Εξάρχεια, Ομόνοια και Ακρόπολη, είναι οι τρεις περιοχές στις οποίες εφαρμόζεται από σήμερα και για δύο μέρες το «φορητό σύστημα επιτήρησης», όπως ονομάζεται το πρόγραμμα με τις κάμερες που είναι προσαρμοσμένες στις στολές αστυνομικών των Ομάδων ΟΠΚΕ και ΔΡΑΣΗ, που εντάσσεται πλέον επίσημα στον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Ασφάλειας Αττικής.

Σύμφωνα με τη διαταγή του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ, το πρόγραμμα ξεκίνησε από σήμερα, 23/3/2021, στις 12 το μεσημέρι, μέχρι και την 06.00 της Πέμπτης 25/3/2021.

Υπενθυμίζεται ότι η χρήση των καμερών σώματος θα είναι κάθε φορά για συγκριμένη περιοχή και χρονικής διάρκειας δύο ημερών, που θα ανανεώνεται με νέα διαταγή.

Αναλυτικά, σε ανακοίνωση του Αρχηγείου, αναφέρεται:

«Με την υπ’ αριθ. 7512/3/42-α από 23/03/2021 Απόφαση του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου Διαχείρισης Κρίσεων του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, αποφασίστηκε η εγκατάσταση και λειτουργία φορητού συστήματος επιτήρησης του ΠΔ 75/2020, από Υπηρεσίες της ΥΕΠΡΜΑΡΤ/ ΟΠΚΕ-ΔΡΑΣΗ κατά την υλοποίηση του επιχειρησιακού σχεδιασμού της Δ/νσης Ασφάλειας Αττικής, από 12.00 ώρα της 23/03/2021 έως την 06.00 ώρα της 25/03/2021 εντός της εδαφικής αρμοδιότητας των Τμημάτων Ασφαλείας Εξαρχείων, Ομονοίας και Ακροπόλεως και ειδικότερα:

α) Στην περιφέρεια του Τμήματος Ασφαλείας Εξαρχείων, που περικλείεται από τις οδούς Πατησίων, λεωφ. Αλεξάδρας, Κονιάρη, Αθηναίων Εφήβων, περιμετρικά του Λόφου Λυκαβηττού μέχρι την Ευελπίδος, Ρογκάκου Ηλία, Οίτης, Σίνα, Λεωφ. Βενιζέλου Ελευθερίου (Πανεπιστημίου) Πατησίων και λεωφ. Αλεξάνδρας.

β) Στην περιφέρεια του Τμήματος Ασφαλείας Ομονοίας που περικλείεται από τις οδούς, Ιερά Οδός, Κωνσταντινουπόλεως, Σεπολίων, Ιουλιανού, Πατησίων, Αιόλου, Λυκούργου, Πειραιώς, Παναγή Τσαλδάρη, Πέτρου Ράλλη, Σαλαμίνος, Αγίας ‘Αννης.

γ) Στην περιφέρεια του Τμήματος Ασφαλείας Ακροπόλεως που περικλείεται από τις οδούς Αιόλου, Πανεπιστημίου, Εδουάρδου Λω, Σταδίου, Φιλελλήνων, Σιμωνίδου, λεωφ. Βασ. Αμαλίας, Συγγρού, Αμβρ. Φρατζή, Κασομούλη, λεωφ. Βουλιαγμένης Φιλομήλας, Ζεύξιδος Ελευθερίας, Γράμμου, Μπακνανά, Βιέννα, Ακροπτηρίου, Πρασινίκα, Κράτητος, Συγγρού, Λαγουμιτζή, Καλλιρόης, Χαμοστέρνας, Πειραιώς, Ερμού, Αθηνάς, Λυκούργου».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.