Δημήτρης Κουφοντίνας: Νέα ανακοίνωση από το νοσοκομείο Λαμίας

Νέα ανακοίνωση για την κατάσταση της υγείας του Δημήτρη Κουφοντίνα, εξέδωσε πριν από λίγο το νοσοκομείο Λαμίας. Στην ανακοίνωση διευκρινίζεται ότι το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό της ΜΕΘ “δεδομένης της επίμονης άρνησης του ασθενούς να σιτιστεί και να λάβει υγρά, τηρώντας απόλυτα την κείμενη νομοθεσία και σε εκτέλεση εισαγγελικής παραγγελίας, προέβη άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες ανάνηψης για την υποστήριξη των ζωτικών του λειτουργιών, καθώς και σε κάθε δυνατή προσπάθεια για την διασφάλιση της υγείας του, όπως προτάσσει η ιατρική δεοντολογία και η σχετική νομοθεσία”. Επίσης, σύμφωνα με το νοσοκομείο αυτή τη στιγμή νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ολόκληρη η νέα ανακοίνωση που υπογράφει ο διοικητής του νοσοκομείου Ανδρέας Κολοκυθάς:

“Ενημερώνουμε ότι ο ασθενής του νοσοκομείου μας, Δημήτρης Κουφοντίνας, ο οποίος νοσηλεύεται για 18η ημέρα στην ΜΕΘ, σήμερα 05 Μαρτίου 2021 εμφάνισε οξεία νεφρική ανεπάρκεια συνεπεία της παρατεταμένης άρνησης λήψης τροφής και υγρών.

Το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό της ΜΕΘ, δεδομένης της επίμονης άρνησης του ασθενούς να σιτιστεί και να λάβει υγρά, τηρώντας απόλυτα την κείμενη νομοθεσία και σε εκτέλεση εισαγγελικής παραγγελίας, προέβη άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες ανάνηψης για την υποστήριξη των ζωτικών του λειτουργιών, καθώς και σε κάθε δυνατή προσπάθεια για την διασφάλιση της υγείας του, όπως προτάσσει η ιατρική δεοντολογία και η σχετική νομοθεσία.

Αυτή τη στιγμή νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. Το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, συνεχίζει να παρέχει τις υπηρεσίες του, πάντοτε σύμφωνα με τον κώδικα ιατρικής δεοντολογίας”.

Κούρτοβικ: Η Πολιτεία θέλει να πεθάνει ο Κουφοντίνας και τον εξωθεί σε αυτό

Για την υπόθεση Κουφοντίνα μίλησε στην πρωινή εκπομπή του Mega η συνήγορος του κρατούμενου που κάνει απεργία πείνας για να μεταφερθεί στις φυλακές Κορυδαλλού. «Η ΚΕΜ είναι η κ. Σοφία Νικολάου. Είναι πρόεδρος και έχει διορίσει κάποια από τα μέλη της. Στις 21 Δεκεμβρίου η ΚΕΜ έβγαλε μια fake απόφαση μεταγωγής του Δημήτρη Κουφοντίνα στον Κορυδαλλό κατ’ εφαρμογή του νόμου. Η ΚΕΜ αυθημερόν, μάλλον η κ. Νικολάου, έβγαλε 2η απόφαση, ακυρώνοντας την πρώτη απόφαση, διατάσσοντας τη μεταγωγή του στο Δομοκό. Αυτό δεν είναι πολύ σύννομο. Η ΚΕΜ επικύρωσε την απόφαση στις 4 Γενάρη», δήλωσε η κα. Ιωάννα Κούρτοβικ.

Ταυτόχρονα, υποστήριξε, ότι οι αιτήσεις που η υπέβαλε η ίδια με τον Θέμη Σοφό στο δικαστήριο «εισάγονται με διαφορετικό περιεχόμενο από αυτό που εμείς επισημάναμε. Εμείς προτείναμε διάταξη αναβολής ποινής, η εισαγγελέας την εισήγαγε ως αίτημα διακοπής ποινής. Η αίτησή μας απορρίφθηκε με σκεπτικό κυβερνητικής ρητορικής».

 

 

«Η Πολιτεία θέλει να πεθάνει ο Κουφοντίνας και τον εξωθεί σ’ αυτό, Αυτόχειρας είναι, μόνος του τα κάνει, δεν ενδιαφέρει την Πολιτεία, αν κάποιος πεθαίνει γιατί διαμαρτύρεται για τη μη εφαρμογή νόμου», είπε ακόμη η κα. Κούρτοβικ. «Η απεργία πείνας είναι δικαίωμα που παρέχεται στον κρατούμενο από τον σωφρονιστικό κώδικα. Ο κρατούμενος είναι στα χέρια του Κράτους και το μόνο μέσο που έχει να διεκδικήσει τα δικαιώματά του είναι αυτό», επισήμανε η κα. Κούρτοβικ.

Η δικηγόρος του Δημήτρη Κουφοντίνα υποστηρίζει ότι τα δικαστήρια απαντούν ως αναρμόδια στην προσβολή της απόφασης της μεταφοράς του Δημήτρη Κουφοντίνα στον Δομοκό. «Το δικαστήριο μας λέει ότι είναι αναρμόδιο να κρίνει την απόφαση της κ. Νικολάου και μας λέει ότι είναι αναρμόδιο. Πήγαμε στα διοικητικά δικαστήρια και μας λένε ότι είναι αναρμόδια. Στον Άρειο Πάγο πήγαμε και δήλωσε αναρμόδιος. Καταθέσαμε αίτηση μεταγωγής στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και την αγνοούν. Έστειλαν δε έγγραφη απάντηση για να μπλοκάρουν τις διαδικασίες της σημερινής κρίσης του δικαστηρίου» είπε, συμπληρώνοντας ότι όλοι οι καταδικασμένοι για την 17 Νοέμβρη κρατούνται στον Κορυδαλλό.

 

Ταυτόχρονα η κα. Κούρτοβικ έσπευσε να εξηγήσει και τι εννοούσε με τη δήλωσή που έκανε ότι «για λόγους ασφάλειας του κράτους, της χώρας και δημόσιας τάξης» πρέπει να γίνει η μεταγωγή του Κουφοντίνα στον Κορυδαλλό. «Το είπα γιατί το γράφουν όλες οι δεξιές εφημερίδες και γιατί λέγεται ότι έχει καταρτίσει ολόκληρο σχέδιο η ΕΛ.ΑΣ. για να αντιμετωπίσει την αναταραχή που θα προκαλέσει τυχόν κατάληξη του Δημήτρη Κουφοντίνα. Δεν το είπα εγώ. Παραπληροφορούν», επισήμανε.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.