Η συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων στις σεισμόπληκτες περιοχές της Θεσσαλίας – ΦΩΤΟ

Του Χρήστου Μαζανίτη

Από την πρώτη στιγμή, μετά από επιθυμία του Πρωθυπουργού, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος βρέθηκε στις σεισμόπληκτες περιοχές, μαζί με τον υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ, Θοδωρή Λιβάνιο. Λίγα λεπτά μετά το χτύπημα του Εγκέλαδου, πραγματοποιήθηκαν άμεσα πτήσεις από 3 ελικόπτερα προκειμένου να γίνει πρώτη αποτίμηση ζημιών από αέρος.

Το ΓΕΕΘΑ στο πλαίσιο της κοινωνικής του προσφοράς και της συνδρομής των Ενόπλων Δυνάμεων στον κρατικό μηχανισμό σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, από την πρώτη στιγμή μετά τον σεισμό στην Ελασσόνα προώθησε με μέριμνα της 1ης Στρατιάς κλιμάκιο Διοικητικής Μέριμνας για την τοποθέτηση σκηνών και παροχή τροφίμων στις πληγείσες από τον σεισμό περιοχές.

Επιπλέον:

– Προώθησε μηχανοκίνητα μέσα και κινητά μαγειρεία στην περιοχή, ενώ μηχανήματα του Μηχανικού στην ευρύτερη περιοχή έχουν τεθεί σε ετοιμότητα άμεσης διάθεσης.

– Έθεσε σε ετοιμότητα αεροπορικά μέσα και προσωπικό των ειδικών ομάδων αντιμετώπισης καταστροφών (ΚΟΜΑΚ, ΕΤΑΚ) της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ) και του Στρατού Ξηράς (ΣΞ).

– Τηρεί σε ετοιμότητα 1 ώρας τις ομάδες «ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ» του Στρατού Ξηράς του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας (Διασώστες, σκυλιά κλπ).

-Τηρεί σε ετοιμότητα κλιμάκιο Πολιτικών Μηχανικών για συνδρομή εάν απαιτηθεί στο έργο της εκτίμησης της καταλληλόλητας κτιρίων.

Παραχωρεί χώρο για τη στέγαση του δημοτικού Δαμασίου

Το ΓΕΕΘΑ στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς, της συνδρομής των Ενόπλων Δυνάμεων σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης και της αγαστής συνεργασίας με την πολιτεία, παραχωρεί Κτιριακό Συγκρότημα στο Στρατόπεδο «ΣΧΟΙΝΑ» στον Τύρναβο, προκειμένου να καλυφθεί άμεσα η ανάγκη στέγασης του 6θέσιου Δημοτικού σχολείου ΔΑΜΑΣΙΟΥ. Το Δημοτικό από το 1938 έως τώρα στεγαζόταν σε κτίριο, το οποίο υπέστη μεγάλες ζημιές από τον χθεσινό σεισμό στη περιοχή της Ελασσόνας.

Το σχολείο (ιδιοκτησίας ΤΕΘΑ) παραχωρείται σε εκτέλεση οδηγίας του κ. Πρωθυπουργού για άμεση επίλυση του ζητήματος και μέχρι την κατασκευή του νέου σχολικού κτιρίου στο χωριό ΔΑΜΑΣΙ, που έχει ήδη προγραμματισθεί.

Το σχολικό κτίριο κάλυπτε ανάγκες αρχικά του Διακλαδικού Συμμαχικού Στρατηγείου Νοτιοανατολικής Ευρώπης του ΝΑΤΟ και εν συνεχεία της Διοίκησης της Πολυεθνικής Ταξιαρχίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης (SEEBRIG), η οποία τον Αύγουστο του 2020 μεταστάθμευσε στο Κουμάνοβο της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.