Χωρίς κομψότητα η Τουρκία εξέδωσε NAVTEX με πλήρη δικαιοδοσία στο Καστελόριζο

Χωρίς κομψότητα η Τουρκία εξέδωσε NAVTEX με πλήρη δικαιοδοσία στο Καστελόριζο

Την αφήσαμε να στήσει το παράνομο μνημόνιο με τον Σαράτζ της Λιβύης. Την αφήσαμε να το αναρτήσει στον ΟΗΕ.

Δεν αντιδράσαμε ούτε όταν το παράνομο μνημόνιο αναρτήθηκε. Αντί να κάνουμε ενέργειες διεθνώς, πλήρωναν τα ΜΜΕ για να κοιμίζουν τους Έλληνες την ώρα που παρέδιδαν εθνική κυριαρχία.

Και το ερώτημα της ιστορίας θα είναι αμείλικτο. Γιατί δεν έκαναν τίποτα; Φοβόντουσαν τους τούρκους η είχαν έλθει σε σκοτεινή συνδιαλλαγή με την Τουρκία;

Όπως ακριβώς είχε έρθει σε συνδιαλλαγή ο Παπανδρέου με το Δ.Ν.Τ. πριν ακόμα εκλεγεί πρωθυπουργός;

Αυτά τα ερωτήματα και είναι καλό να απαντηθούν τώρα και εάν ο πρωθυπουργός εκβιάζεται από την Τουρκία καθοιονδήποτε τρόπο, να το αποκαλύψει σήμερα. Διότι εάν μιλήσει τώρα ο λαός θα τον συγχωρέσει.

Εάν δεν μιλήσει και όντως εκβιάζεται, θα τον κρίνει η ιστορία.
Έχει απασφαλίσει πλήρως η Τουρκία εκμεταλλευόμενη την στάση της κυβέρνησης αλλά και δηλώσεις όπως αυτή του υπουργού επικρατείας Γεραπετρίτη που της άνοιξαν την πόρτα για να κλιμακώσει τις διεκδικήσεις της.

Χωρίς κομψότητα η Τουρκία εξέδωσε NAVTEX με πλήρη δικαιοδοσία στο Καστελόριζο

Αυτή τη φορά με νέα NAVTEX υποστηρίζει ότι η περιοχή νοτιοανατολικά του Καστελόριζου είναι δικιά της δικαιοδοσία, ενώ φτάνει να διεκδικεί δικαιοδοσία μέχρι και στο Καρπάθιο πέλαγος!

D694266E 0491 45E0 8195 3EAC84BA9443
Φωτό Militaire.gr

Θα πρέπει η ελληνική κυβέρνηση να ξυπνήσει από το λήθαργο και να δώσει τις ανάλογες απαντήσεις όπως έγινε το 2015 και το 2018.

Εάν η Τουρκία συνεχίσει την ίδια τακτική και δεν λάβει σκληρές απαντήσεις, τότε δεν θα δικαιωθούμε ούτε καν στο διεθνές δικαστήριο.

Αφού η Τουρκία θα μπορέσει να επικαλεστεί τετελεσμένα που εμείς της δώσαμε το δικαίωμα να επιτύχει.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.