Πέθανε η Μαρία Μοσχολιού – Ήταν επί χρόνια πρωθιέρεια στην Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας

Πέθανε η Μαρία Μοσχολιού – Ήταν επί χρόνια πρωθιέρεια στην Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας-Έφυγε από τη ζωή η Μαρία Μοσχολιού, επί πολλά έτη πρωθιέρεια στην Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας

 

Έφυγε από τη ζωή η Μαρία Μοσχολιού, επί πολλά έτη πρωθιέρεια στην Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας, σκορπίζοντας θλίψη στους ανθρώπους τους αθλητισμού και του πολιτισμού.

Η Μαρία Μοσχολιού γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε τη δραματική τέχνη στη σχολή του εθνικού θεάτρου, το οποίο στη συνέχεια υπηρέτησε και ως ηθοποιός για πολλά χρόνια.

Έχει μετάσχει, στις περισσότερες τελετές αφής Ολυμπιακής Φλόγας, ως Πρωθιέρεια. Συνολικά τέσσερις φορές σε θερινούς αγώνες (1968, 1972, 1976, 1980).

Της έχει απονεμηθεί μετάλλιο του δήμου Αθηναίων για την προσφορά της στη διάδοση του Ολυμπιακού Ιδεώδους.

“Είναι απίστευτο το συναίσθημα να “δημιουργείς” το Ολυμπιακό Φως. Είναι απίστευτο στη συνέχεια να βλέπεις τι συμβαίνει στις χώρες, όπου ταξιδεύει η Ολυμπιακή Φλόγα.

Δεν θα ξεχάσω ποτέ την υποδοχή που έγινε στο Μεξικό το 1968, όταν η Φλόγα περνούσε σε δρόμους στρωμένους από λουλούδια” είχε πει σε παλαιότερη συνέντευξή της.

“Το 1972, για το Μόναχο, βρέθηκα στα σύνορα Αυστρίας – Γερμανίας, επίσης στην υποδοχή της φλόγας, όπου πραγματοποιήθηκαν απίστευτα όμορφες τελετές.

Στο Μόντρεαλ το 1976 η Φλόγα έφθασε με ακτίνες λέιζερ και θυμάμαι που ο πρωθυπουργός Πιέρ Τριντό στην ομιλία του είπε ότι αν οι αρχαίοι Έλληνες μπορούσαν να δουν αυτή την αστραπιαία μετάδοση της Φλόγας τότε θα έλεγαν πώς έγινε με τη παρέμβαση των θεών” είχε δηλώσει η Μαρία Μοσχολιού.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.