Στην Ελλάδα το Σχολείο Κοινής Πολιτικής Ασφάλειας και Άμυνας – ΒΙΝΤΕΟ

Του Χρήστου Μαζανίτη

Ακόμη μία σημαντική πρωτοβουλία για την εκπαιδευτική ενίσχυση των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων από την Γενικής Διεύθυνση Πολιτικής Εθνικής Άμυνας και Διεθνών Σχέσεων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Για πρώτη φορά ανατέθηκε στη χώρα μας από το Ευρωπαϊκό Κολλέγιο Ασφάλειας και Άμυνας (ESDC), η διοργάνωση του 15ου Common Security and Defense Policy (CSDP) High Level Course (HLC) 2019 – 2020 Module 3’’ όπου θα διεξαχθεί από τις 2 ως τις 6 Νοεμβρίου 2020 στη Σχολή Ικάρων, στο Τατόι.

Η Γενική Διεύθυνση Πολιτικής Εθνικής Άμυνας και Διεθνών Σχέσεων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας σε συνεργασία με την Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων ανέλαβε να φέρει σε πέρας αυτή την υψηλών απαιτήσεων εκπαιδευτική δραστηριότητα.

Σκοπός του Σχολείου είναι η προώθηση και ανάπτυξη της κοινής αντίληψης επί θεμάτων Κοινής Πολιτικής Ασφάλειας και Άμυνας (ΚΠΑΑ) μεταξύ πολιτικού και στρατιωτικού προσωπικού. Επιπλέον, επιδίωξη του CSDP HLC είναι να εφοδιάσει τους εκπαιδευόμενους με τις απαραίτητες γνώσεις, ώστε να έχουν τις ικανότητες να στελεχώσουν με επιτυχία ηγετικές θέσεις που σχετίζονται με θέματα Κοινής Πολιτικής Ασφαλείας και Άμυνας, διαχείρισης κρίσεων και ενίσχυσης των στρατιωτικών δυνατοτήτων στο ευρύτερο πλαίσιο της ΚΕΠΠΑ στην ΕΕ.

Ο Γενικός Διευθυντής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων του υπουργείου, Δρ. Κωνσταντίνος Μπαλωμένος, είχε διοργανώσει και το συνέδριο Διαχείρισης Διακρατικών Κρίσεων, τον περασμένο Ιούνιου, πάλι στην Σχολή Ικάρων στο Τατόι. Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, οι ηγεσίες των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας (ΕΛ.ΑΣ, Λιμενικό κ.λπ.), της ΕΥΠ και τα υψηλόβαθμα πολιτικά και επιχειρησιακά στελέχη των Υπουργείων Εξωτερικών, Εθνικής Άμυνας, Προστασίας του Πολίτη, Ναυτιλίας, Εσωτερικών, Μεταναστευτικής Πολιτικής και του υπόλοιπου κρατικού μηχανισμού, συμμετείχαν σε τριήμερη συνάντηση εργασίας με θέμα τη Διαχείριση Διακρατικών Κρίσεων.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.