«Δέησε» το… «Ελεγκτικό Συνέδριο» και ενέκρινε τα κονδύλια για την υποστήριξη των Mirage 2000!

Σύμφωνα με πληροφορίες που επιβεβαιώνουν ανώτερες στρατιωτικές αλλά και δικαστικές πηγές, εγκρίθηκε (επιτέλους) από το ελεγκτικό συνέδριο η σύμβαση για την υποστήριξη των  Mirage και αφορά το σύνολο του στόλου, δηλαδή 19 Mirage 2000EGM/BGM και 24 Mirage 2000-5.

Έπρεπε με άλλα λόγια να φτάσουμε στο παρά ένα μιας σύγκρουσης με την Τουρκία, για να ευαισθητοποιηθούν κάποιοι προκειμένου η ΠΑ να έχει τα μέσα για να κάνει απλά τη δουλειά της!

Για την παραπάνω απόφαση υπήρχε πολύμηνη αναμονή καθώς εκκρεμούσε από τον Μάρτιο με τα κονδύλια να έχουν δεσμευτεί, γιατί σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες υπήρχε κρούσμα κορωνοϊού στο Ελεγκτικό Συνέδριο!

Οι τρεις εταιρείες υποστήριξης, Dassault , Thales και Safran αναμένεται να δώσουν τις προσφορές τους στην Γενική Διεύθυνση Εξοπλισμών του Υπουργείου Άμυνας και αναμένεται μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα να αρχίσει η ροή ανταλλακτικών.

Μάλιστα, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, οι επισκευές και οι συντηρήσεις των μαχητικών θα γίνουν από τις ΜΣΒ, κάτι που σημαίνει πως τα αεροσκάφη δεν θα πάνε στην ΕΑΒ ή κάπου αλλού και πολύ σύντομα (ελπίζεται) τα αεροσκάφη αυτά,να πετούν ξανά.

Η παραπάνω εξέλιξη θα αποτελέσει στοιχείο των ανακοινώσεων που πρόκειται να κάνει το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Συγκεκριμένα, ο πρώτος άξονας των ανακοινώσεων θα αφορά τα εξοπλιστικά, ενώ ο δεύτερος άξονας θα έχει να κάνει με την ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς τα νέα όπλα θα απαιτήσουν και περισσότερο ανθρώπινο δυναμικό για τον χειρισμό τους. Τέλος, το τρίτο σκέλος των ανακοινώσεων θα αφορά την αμυντική βιομηχανία και την ενίσχυση της.

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.