Ανησυχία Αναστασιάδη για νέες τουρκικές απαιτήσεις

Προσπάθεια δημιουργίας νέων δεδομένων και νέων προϋποθέσεων στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων «βλέπει» ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης, που αφορούν δυστυχώς «τρίτους και όχι τα δικαιώματα των πολιτών της Κύπρου».
Όπως είπε, μιλώντας στην θρησκευτική ομάδα των Μαρωνιτών, ο ίδιος παραμένει ιδιαίτερα συγκρατημένος. Επεσήμανε ακόμη ότι «προτεραιότητα ήταν και παραμένει μία συμφωνία, η οποία θα διασφαλίζει το μέλλον όλων των κατοίκων του νησιού μας, συμφωνία η οποία θα κατοχυρώνει τα ανθρώπινα δικαιώματα όλων, θα αντιμετωπίζει τις ανησυχίες όλων και θα εφαρμόζει το κοινοτικό κεκτημένο σ’ ολόκληρη την επικράτεια της Κυπριακής Δημοκρατίας».
Από αυτή τη μορφή λύσης, διαβεβαίωσε ο κ. Αναστασιάδης, «δεν θα αποκλίνουμε και θέλω να το υπογραμμίσω: ένα είναι οι αποφάσεις που λαμβάνονται προκειμένου να διατηρηθεί ζωντανή η ελπίδα και ο διάλογος και άλλο είναι τα θέματα αρχών, που σε κανένα δεν επιτρέπεται να αποκλίνει».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.