Μπήκαμε στο Airbus A350-900, το εντυπωσιακό νέο ‘θηρίο’ της Lufthansa

Αποκλειστικές φωτογραφίες και πλάνα μέσα από το εντυπωσιακό διαμάντι της Lufthansa. ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΜΟΝΑΧΟ (Pics+Vid)

Ένα τεράστιο λευκό πανί έκρυβε το “ιπτάμενο διαμάντι” που όλοι περίμεναν να δουν. Οι κάμερες στο Technik Hangar της Lufthansa στο αεροδρόμιο του Μονάχου, είχαν στραφεί προς ένα και μόνο σημείο. Προς τα εκεί που θα εμφανιζόταν το πρώτο A350-900, ή αλλιώς το νέο, φιλικό προς το περιβάλλον, Airbus που παρέλαβε και παρουσίασε η Γερμανική εταιρεία.

Εκατοντάδες δημοσιογράφοι απ’ όλο τον κόσμο αλλά και καλεσμένοι της Lufthansa γέμισαν την τεράστια αίθουσα του Hangar, όπου έλαβε χώρα η τελετή αποκαλυπτηρίων την Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου.
https://www.youtube.com/watch?v=in78HKtxvkgrn
Παρουσία 2.000 εργαζομένων και επισκεπτών, το πιο σύγχρονο αεροσκάφος μεγάλων αποστάσεων στον κόσμο πήρε το όνομα της πόλης της Νυρεμβέργης.

  Στην τελετή απηύθυναν χαιρετισμό και μίλησαν ο Δρ. Ulrich Maly, Ανώτερος Δήμαρχος της Νυρεμβέργης, ο οποίος και πραγματοποίησε την ονοματοδοσία, ο Carsten Spohr, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Lufthansa, ο Δρ. Markus Söder, Υπουργός Οικονομικών της Βαυαρίας, ο Δρ. Michael Kerkloh, Διευθύνων Σύμβουλος του αεροδρομίου του Μονάχου και ο Thomas Enders, CEO της Airbus.
“Με το A350-900 εγκαινιάζουμε το στόλο κατηγορίας 2 λίτρων, ένα σημαντικό επίτευγμα στη στρατηγική  ανάπτυξης της εταιρείας, καθώς η ένταξη του νέου αεροπλάνου σηματοδοτεί τη μετάβαση σε μια νέα γενιά πτήσεων μεγάλων αποστάσεων”, δήλωσε ο κ.Carsten Spohr, ενώ ο Markus Söder, τόνισε πως τα νέα Airbus αποτελούν και το “καμάρι της Βαυαρίας”.
  Τα πρώτα δέκα αεροσκάφη τύπου Airbus A350-900 της Lufthansa θα σταθμεύουν στο Μόναχο με πρώτους προορισμούς αντιστοίχως, το Δελχί και τη Βοστόνη.
Όλοι οι ομιλητές στάθηκαν στο γεγονός πως το A350-900 είναι το πλέον φιλικό προς το περιβάλλον, αεροσκάφος μεγάλων αποστάσεων. Για του λόγου το αληθές, χρησιμοποιεί 25% λιγότερη κηροζίνη, παράγει 25% λιγότερες εκπομπές αερίων και είναι αισθητά πιο αθόρυβο σε σύγκριση με παρόμοιους τύπους αεροσκαφών (50% μικρότερο “αποτύπωμα” θορύβου).
Μηχανή: RR Trent XWB-84
Μήκος: 66,8 μ
Άνοιγμα φτερών: 64.75 μ
Ύψος: 17.05 μ
Πλάτος καμπίνας: 5,61 μ
Επιφάνεια φτερών: 443 τ.μ.
Μέγιστο βάρος απογείωσης: 268 τόνοι
Επιδόσεις μηχανής: 2 x 84,000 λίβρες
Χωρητικότητα δεξαμενής: 138,000 λίτρα
Ταχύτητα πτήσης: 0.85 Mach
Κατανάλωση καυσίμου: περίπου 2,9 λίτρα/100 χιλιομετρικούς επιβάτες
Αναλυτικότερα, κατά μέσο όρο, το νέο αεροσκάφος θα καταναλώνει μόνο 2,9 λίτρα κηροζίνης ανά επιβάτη και ανά 100 χιλιόμετρα διαδρομής (25% χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου από τα σημερινά μοντέλα). Τα νέα Airbus A350 θα διαθέτουν υπερσύγχρονους, ισχυρούς και αθόρυβους κινητήρες Rolls-Royce “Trent XWB 84”. Σε συνδυασμό με τον αεροδυναμικό σχεδιασμό του αεροσκάφους, η στάθμη θορύβου θα είναι κατά τουλάχιστον 50% χαμηλότερη σε σύγκριση με τα αεροσκάφη τρέχουσας γενιάς. Στις σημαντικές αυτές καινοτομίες έρχεται να προστεθεί η ιδιαίτερα ήσυχη καμπίνα που είναι κατασκευασμένη με νέες μεθόδους μόνωσης και υλικά απορρόφησης του ήχου.
Στα των υπολοίπων αριθμών, το αεροσκάφος διαθέτει θέσεις για 293 επιβάτες – 48 στη Business Class, 21 στην Premium Economy και 224 στην Economy Class.  Επίσης, το αεροσκάφος προσφέρει στους επιβάτες περισσότερο χώρο για ακόμα μεγαλύτερη άνεση σε όλες τις κατηγορίες θέσεων. Άνθρωπος της εταιρείας μας ανέφερε πως “για την κατασκευή του αεροσκάφους χρησιμοποιήθηκε ένα μείγμα άνθρακα (53%), τιτάνιου και προηγμένων κραμάτων αλουμινίου. Επίσης είναι πολύ σημαντικό πως ο αέρας ανανεώνεται συνεχώς κάθε 2 με 3 λεπτά. Οι επιβάτες θα ταξιδεύουν έχοντας την αίσθηση της φρεσκάδας, ενώ μπορείτε να αγγίξετε το αεροσκάφος από μέσα, και θα καταλάβετε πως το αισθάνεστε διαφορετικά σε σχέση με τα υπόλοιπα”.
Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που εμφανίζεται ο επίσημος κωδικός αναγνώρισης D-AIXA. Η χρήση του “X” δηλώνει την κατηγορία του Airbus “Α350 XWB” (extra wide body – ευρείας ατράκτου). Στα αξιοσημείωτα επίσης, το ότι η διάμετρος 3 μέτρων της τουρμπίνας αντιστοιχεί στο πλάτος της καμπίνας που έφεραν τα Κονκόρντ!
Ακολουθούν φωτογραφίες του NEWS 247 μέσα από το αεροσκάφος. Οι υπεύθυνοι μας ξενάγησαν με μεγάλη χαρά στους χώρους του.
Κύρια χαρακτηριστικά του A350-900
 
Self-service στη Business Class
Η Lufthansa προσφέρει στους επιβάτες της Business Class μια νέα υπηρεσία που είναι διαθέσιμη ανά πάσα στιγμή μεταξύ των τακτικών γευμάτων. Σε έναν πρόσφατα σχεδιασμένο χώρο self-service, οι επιβάτες θα μπορούν να σερβίρονται με ελαφριά σνακς και ποτά. Φυσικά, όπως συμβαίνει έως σήμερα, όσοι το επιθυμούν θα έχουν τη δυνατότητα να παραγγείλουν το ποτό τους από το προσωπικό του πληρώματος θαλάμου επιβατών.
 
Νέα καθίσματα στην Economy Class
Τα νέα, άνετα καθίσματα στην Economy Class είναι ακόμα ένα από τα σημαντικά πλεονεκτήματα που διαθέτει το A350-900. Τα καθίσματα, για τα οποία επιλέχθηκαν διάφορες αποχρώσεις του μπλε, κατασκευάστηκαν από την εταιρεία Zodiac Seats και ξεχωρίζουν για την ειδική, εργονομικά διαμορφωμένη ταπετσαρία τους. Διαθέτουν επίσης περισσότερο χώρο για την αποθήκευση προσωπικών αντικειμένων του επιβάτη. 
 
Πρόγραμμα ψυχαγωγίας εν πτήσει
Οι δυνατότητες που προσφέρει το σύστημα ψυχαγωγίας εν πτήσει του Α350-900 αποτελούν επίσης ένα στοιχείο καινοτομίας. Για πρώτη φορά, οι επιβάτες θα μπορούν πριν το ταξίδι τους να επιλέγουν μέσα από τα κανάλια του συστήματος τα αγαπημένα τους προγράμματα και να δημιουργούν τη λίστα αναπαραγωγής που θα τους συντροφεύει στην πτήση τους.
Παρέχονται δέκα γλώσσες επιλογής:
  Η διαδικασία για τη χρήση της υπηρεσίας είναι η εξής: Ο επιβάτης κατεβάζει την εφαρμογή “Lufthansa Companion App” στο tablet ή το κινητό του τηλέφωνο. Το πρόγραμμα ψυχαγωγίας της πτήσης του είναι διαθέσιμο έως και έξι εβδομάδες νωρίτερα. Μέσα από τις επιλογές του συστήματος, ο ταξιδιώτης δημιουργεί το playlist της προτίμησής του. Μετά την επιβίβαση, ο επιβάτης θα πρέπει να συγχρονίσει το προσωπικό του playlist με την οθόνη που βρίσκεται μπροστά στο κάθισμά του. Εάν το επιθυμεί, μπορεί να χρησιμοποιήσει και τη δική του κινητή συσκευή, ως δεύτερη οθόνη προβολής.
Θα προσφέρονται 100 ταινίες και 200 τηλεοπτικά προγράμματα συνολικά, αλλά και μουσικά άλμπουμ, audio books, video games και ψυχαγωγικά προγράμματα για παιδιά. Επίσης, υπάρχει 3D interactive πρόγραμμα με το οποίο ο επιβάτης θα μπορεί να βλέπει αναλυτικά την πτήση του εν εξελίξει.
Βελτιωμένη πίεση θαλάμου και μια καινοτόμος ιδέα φωτισμού
Με 5.6 μέτρα πλάτος η καμπίνα του νέου Airbus είναι πιο ευρύχωρη σε σύγκριση με τις καμπίνες των αεροσκαφών αντίστοιχου τύπου. Αυτό δίνει στους επιβάτες αίσθηση μεγαλύτερης άνεσης και ελευθερίας κινήσεων. Χάρη στην ιδιαίτερη κατασκευή του A350-900, η πίεση θαλάμου κατά τη διάρκεια της πτήσης βελτιώνεται και δημιουργεί ένα ξεκούραστο και χαλαρωτικό περιβάλλον.
  Ως αποτέλεσμα, ο επιβάτης να αισθάνεται ευχάριστα και απολαμβάνει περισσότερο το ταξίδι του. Ειδικότερα, η πίεση θαλάμου προσεγγίζει την πίεση του αέρα σε ύψος 1800 μ., αντί του ύψους των 2400 μ. που ισχύει στα συγκρίσιμα αεροσκάφη. Το αποτέλεσμα αυτό ενισχύεται περαιτέρω μέσω ενός νέου συστήματος φωτισμού  LED. Το πρωτοποριακό σύστημα περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα διαφορετικών ρυθμίσεων, ώστε ο φωτισμός της καμπίνας να προσαρμόζεται στους βιορυθμούς των επιβατών ανάλογα με την ώρα της ημέρας. Η Lufthansa είναι η πρώτη αεροπορική εταιρία στον κόσμο που θα εφαρμόσει αυτό το καινοτόμο σύστημα φωτισμού καμπίνας στα αεροσκάφη τύπου Α350-900.
Μέσα στο εντυπωσιακό πιλοτήριο:
Στις 9 Φεβρουαρίου η πρώτη πτήση του A350 από το Μόναχο προς το Αμβούργο
Το A350-900 θα πραγματοποιήσει την πρώτη του πτήση μετ’ επιστροφής από το Μόναχο προς το Αμβούργο στις 9 Φεβρουαρίου 2017, μία μόλις ημέρα πριν την έναρξη των τακτικών πτήσεων του νέου αεροσκάφους που θα συνδέουν το Μόναχο με το Δελχί.
 
  Οι επιβάτες αυτής της ξεχωριστής πτήσης θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να απολαύσουν μια αξέχαστη ταξιδιωτική εμπειρία, ως οι πρώτοι ταξιδιώτες του πιο σύγχρονου αεροσκάφους μεγάλων αποστάσεων στον κόσμο. Το Airbus A350-500 θα απογειωθεί από το αεροδρόμιο του Μονάχου στις 10:30 π.μ και θα προσγειωθεί στο Αμβούργο στις 12:00 το μεσημέρι.
  Οι επιβάτες θα επιστρέψουν από το Αμβούργο στο Μόναχο περίπου στις 17:00 την ίδια ημέρα. Η τιμή του εισιτηρίου ανέρχεται στα 179 € και περιλαμβάνει: ένα ταξίδι μετ΄επιστροφής, φόρους και τέλη, καλωσόρισμα με πρωινό και αφρώδη οίνο πριν την απογείωση από το Μόναχο, συμμετοχή στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στην πύλη άφιξης στο αεροδρόμιο του Αμβούργου και πολλές ακόμη εκπλήξεις. Επιπλέον, οι επιβάτες που θα κάνουν κράτηση πρώτοι θα απολαύσουν το προνόμιο να ταξιδέψουν στην Business Class ή στην Premium Econοmy Class με την ίδια τιμή εισιτηρίου (179 €).
Από την επόμενη μέρα, το αεροσκάφος θα πραγματοποιεί την πτήση που θα συνδέει το Μόναχο με το Δελχί, ενώ συνολικά η Lufthansa έχει παραγγείλει 25, A350-900. Κάθε A350-900 κοστίζει 310 εκατομμύρια δολάρια. Ο στόλος θα αντικαταστήσει τα A340-600.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.