ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΟΝΟΜΑΤΟΔΟΣΙΑΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΩΣ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ

η εικόνα προφίλ σας, Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο Γιώργος Αθανασίου

Εδώ κάποιοι πολιτικοί πάνε να μας τρελάνουν,όπως ο κ Μητσοτάκης.Γιατί το λέω αυτό;Το λέω διότι από την Εθνική γραμμή της αδερφής του και γενικά από το 2008 όπως διαλαλούν οι περισσότεροι ήταν το σύνθετο όνομα.Τελεία και παύλα,μας αρέσει δεν μας αρέσει.
Ετσι λοιπόν ο Μητσοτάκης όταν ανακάλυψε ότι η πλειοψηφία των Ελλήνων ήταν ενάντια της συμφωνίας έκοψε λίγο προς τον λαϊκίστικο δρόμο.
Εφηύρε μάλιστα και δυο-τρία ανούσια συνθήματα για να παραμυθιάζει το λαό:
1) Δεν θα χωρίσω τους Έλληνες για να ενώσω τους Σκοπιανούς. Αλήθεια, πότε ενώθηκαν οι Σκοπιανοί στο «Μακεδονικό»; Μέχρι σήμερα παραμένουν βαθιά διχασμένοι και τη λύση τη δίνουν τα αλβανικά κόμματα ως μπαλαντέρ.
2) “Η Μακεδονική Γλώσσα”. Πότε οι αρχαίοι Μακεδόνες μίλησαν Μακεδονικά; Ποτέ. Μιλούσαν πάντα ελληνικά και μάλιστα τη Δωρική διάλεκτο, όπως οι Θηβαίοι, οι Κορίνθιοι και οι Σπαρτιάτες.
3) “Η Μακεδονική Εθνότητα”, όπου έχει μια στάλα δίκιο, όχι παραπάνω. Μπορούσε να μείνει μόνο το «Πολίτης της Βόρειας Μακεδονίας».
Έτσι το “Μακεδονικό ζήτημα” από εθνικό θέμα μετατράπηκε σε εργαλείο προπαγάνδας των κομμάτων για τη συγκέντρωση ψήφων και την κατάκτηση της εξουσίας.
Προσωπικά,ο σωστός δρόμος ήταν ένας.Η σύγκληση των πολιτικών αρχηγών με μια απόφαση που θα επιμερίζονταν όλοι τους τις ευθύνες και όλοι τους την επιτυχία.Καταστρατηγήθηκε πρώτα από όλα η μόνη απόφαση που ήταν αυτή το 1992 με καμιά χρήση δλδ του ονόματος Μακεδονία.
Ετσι,η από κοινού νέα απόφαση για Εθνική γραμμή θα επικαιροποιούσε την απόφαση του 1992 ή θα την καταργούσε.
Βόλευε λοιπόν και την ΝΔ,απλά κάποιοι βορειο Μακεδόνες βουλευτές προσπαθούν σήμερα να το παίξουν άσπιλοι και αμόλυντοι.Εν κατά κλείδι υπογράφτηκε μια συμφωνία από τον κ.Τσίπρα που δεν χαλάει καθόλου μα καθόλου την ηγεσία της ΝΔ, τουναντίον την απαλλάσσει από το βάρος του Εθνικού ατοπήματος!

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.