Έχουμε ναι ή όχι εξωτερική πολιτική;

Γραφει ο Γιώργος Βενετσανος

Έχουμε ναι ή όχι εξωτερική πολιτική;

Στην Ελλάδα είναι ζήτημα αν έχουμε πολίτικους που ασκούν εξωτερική πολιτική, είναι δυνατόν να μας φτύνουν οι πάντες γύρω μας και εμείς να λέμε βρέχει; Ας δούμε τους  Τούρκους που ζητούν την μάνα τους και τον πατέρα τους και η Ελλάδα τους κοιτάει σαν χάνος στα μάτια, αντί να τους βάλει στο τραπέζι τα αυτονόητα:

  • Αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων κατοχής από την Κύπρο.
  • Αναγνώριση των γενοκτονιών που έκανε στους χριστιανικούς πληθυσμούς σε Κωνσταντινούπολη, Σμύρνη, Καππαδοκία, Πόντο και που μυαλό δεν έχει βάλει. Σκεφτείτε αυτό που μου μετέφερε επισκέπτης στην γειτονική χώρα, σε έναν μουσουλμανικό ναό είδε να είναι γραμμένα τα εξής: «η πατρίδα δεν μπορεί να είναι δική μας, αν δεν γίνει το νεκροταφείο των εχθρών μας», τα λέει όλα.
  • Τήρηση στο ακέραιο των όσων συμφωνήθηκαν με συνθήκη Λωζάνης για τους Έλληνες της Κωνσταντινούπολης, της Ίμβρου και Τενέδου, που τα έχει γράψει στα παλαιότερα των υποδημάτων της, εξανδραποδίζοντας το δυναμικό των κατοίκων τους.
  • Επαναλειτουργία της θεολογικής σχολής της Χάλκης η οποία έκλεισε το 1971, με νόμο τής τουρκικής κυβερνήσεως πού απαγόρευσε την λειτουργία ιδιωτικών ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και παρὰ τίς κατά καιρούς υποσχέσεις των τουρκικών αρχών, η Σχολή τής Χάλκης παραμένει κλειστή.
  • Απόσυρση όλων των εποίκων από την Κύπρο και επιστροφή στην πατρίδα τους
  • Προστασία αρχαιοελληνικών και βυζαντινών αρχαιοτήτων και πληροφόρηση και όχι παραπληροφόρηση των επισκεπτών, σύμφωνα με τις ιστορικές πήγες.

Έτσι η Ελλάδα μπορεί να έχει ήρεμες και αγαστές σχέσεις με την γείτονα χώρα, σε αντίθετη περίπτωση θα τρωγόμαστε συνέχεια. Οι γείτονες μας πρέπει να αναγνωρίσουν και να διορθώσουν τα σφάλματα τους, όταν το κάνουν εδώ είμαστε.

Οι Αλβανοί (πολιτικοί τους) μας προκαλούν μέσα στην πατρίδα μας και η αντίδραση είναι πέρα βρέχει, σήμερα μάλιστα κυκλοφόρησε μια είδηση που αναφέρει ότι μετακινήθηκε η όριο γραμμή με την Αλβανία εις βάρος της Ελλάδος και δείχνει μια μικρή αλπική λίμνη με το όνομα Γκιστόβα από ελληνική να εμφανίζεται πλέον ως αλβανική στα google maps! Το τουριστικό www.digitalkastoria.gr γράφει για την περιοχή που την συστήνει για πεζοπορία  «Στα αλπικά λιβάδια του Γράμμου, σε ύψος 2.350μ., βρίσκεται η αλπική λίμνη με το μεγαλύτερο υψόμετρο στην Ελλάδα, η Γκιστόβα. κρυμμένη σε μια μικρή κόγχη ανάμεσα στις ψηλότερες κορυφές του Γράμμου, ακριβώς πάνω στη γραμμή των συνόρων, η Γκιστόβα διατηρεί τα νερά της όλο το χρόνο και αποτελεί ένα σπάνιο για τα ελληνικά δεδομένα τύπο οικοτόπου.», παράλληλα με ανάρτησή του στο facebook ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμμα καταχωρεί ως «αλβανικό έδαφος» την αλπική λίμνη «Γκιστόβα» του Γράμμου και την προβάλλει για τουριστικούς λόγους ως αξιοθέατο της χώρας του(!) με μεγάλη επισκεψιμότητα! Άλλαξαν τα σύνορα μας και δεν το γνωρίζουμε;

Ειδικά για την αλπική λίμνη Γκίστοβα, επισυνάπτω δυο χάρτες της google, ο παλαιότερος δείχνει την λίμνη εντός των Ελληνικών συνόρων και ο νεότερος εντός των Αλβανικών, ας μας πει κάποιος υπεύθυνος τι ακριβώς συμβαίνει.

IMG 8175 IMG 8174

Η τουρκόφιλη κυβέρνηση της Λιβύης (την οποία τρέξαμε να αναγνωρίσουμε), μας βάζει χέρι κάνοντας διάβημα της για τις έρευνες στην Κρήτη, δηλαδή εντός Ελληνικής ΑΟΖ. Αλήθεια γιατί η πολιτική μας ηγεσία δεν κάνει αυτό που έκανε η μικρή Κύπρος, μονομερή ανακήρυξη ΑΟΖ και δεν κουνήθηκε φύλλο! Να τελειώνουμε μια και καλή με δαύτους.

Και τελευταίοι από όλους οι γείτονες στα βόρεια σύνορα μας Σκοπιανοί που φέρουν το ψευδεπίγραφο όνομα Βόρεια Μακεδονία, αλλά που θέλουν μόνο Μακεδονία, γιατί λέει είναι απόγονοι του μεγάλου Αλεξάνδρου, μόνο που ο έρμος δεν μίλαγε σλαβικά αλλά Ελληνικά. Οι άνθρωποι συμπαθείς, αλλά είναι για γέλια και όταν τολμούν γελοίοι πολιτικοί να τα βάζουν με την Ελλάδα σημαίνει ότι κάτι δεν πάει καλά στο πολιτικό σύστημα της χώρας μας και πρέπει να αλλάξει γρήγορα πριν πάθουμε μεγάλη και ανεπανόρθωτη ζημιά.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.