«Αλλεργία» στα εθνικά μας δίκια πρέπει να διακατέχει την Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου όταν συναντάται με τη γερμανική πολιτική και πολιτειακή ηγεσία είτε δεν κάνει καμιά αναφορά στο εθνικό αίτημα των γερμανικών αποζημιώσεων και του κατοχικού δανείου, όπως έκανε το 2021, όταν είχε επισκεφθεί τη χώρα μας η Ανγκελα Μέρκελ, είτε αναφέρεται σε αυτό με μισόλογα. Οπως έκανε προχθές στις επαφές της τόσο με τον Γερμανό πρόεδρο όσο και με τον καγκελάριο. Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας έθεσε το θέμα (όπως ανακοίνωσε η ίδια), υποστήριξε όμως πως «τα νομικά ζητήματα έχουν τεθεί και πλέον πρόκειται για ένα καθαρά πολιτικό θέμα».

Επί της ουσίας έδειξε να υποβαθμίζει τη σημασία των ισχυρών νομικών επιχειρημάτων της χώρας που υπερτερούν έναντι των γερμανικών και το ενδεχόμενο να ασκηθούν τα σχετικά δικαιώματα. «Η Ελλάδα έχει υποβάλει το δικό της αίτημα για τις πολεμικές επανορθώσεις και το κατοχικό δάνειο. Η θέση της Ελλάδας είναι σταθερή.

H Γερμανία έχει δώσει τη δική της απάντηση» ανέφερε, μεταξύ άλλων, σε συνέντευξή της στην DW, λες και όλα είναι… μια χαρά! «Τα βάρη του παρελθόντος είναι εκεί, δεν εξαφανίζονται μονομερώς, αλλά στις σύγχρονες κοινωνίες οι διαφορές λύνονται με τον διάλογο. Θα μπορούσε στο μέλλον, με διάλογο και καλή διάθεση, να εξευρεθεί μια λύση». Κάπως έτσι η κυρία Σακελλαροπούλου πέταξε την μπάλα στην εξέδρα, αφού ουσιαστικά δεν είπε τίποτα! Ούτε καν ότι οι διεκδικήσεις είναι απαιτητές δεν τόλμησε να ψελλίσει.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.