«Απαιτούν» αναγνώριση «μακεδονικής μειονότητας» από την Ελλάδα 168 Σκοπιανοί διανοούμενοι και καλλιτέχνες!

Απαιτούν κιόλας…

Η ιστοσελίδα των Σκοπίων mkd.mk δημοσιεύει άρθρο με υπέρτιτλο: «Έκκληση στο δημοκρατικό ελληνικό και παγκόσμιο κοινό» και τίτλο: «168 υπογραφές στο αίτημα για αναγνώριση της μακεδονικής μειονότητας από την Ελλάδα»!

Όπως αναφέρει, πρόκειται για 168 «ακαδημαϊκούς, ιστορικούς, καθηγητές, σκηνοθέτες, δικηγόρους, διπλωμάτες, ηθοποιούς, αρχαιολόγους, δημοσιογράφους, ποιητές, συγγραφείς…», οι οποίοι υπέγραψαν το μήνυμα με το οποίο «απαιτούν την αναγνώριση της μακεδονικής μειονότητας από τη νότια γειτονική μας Ελλάδα».

«Σήμερα εμείς, οι Μακεδόνες με τιμή και αξιοπρέπεια, υπογράφοντες το μήνυμα, απαιτούμε την αναγνώριση της μακεδονικής μειονότητας ως υπόσχεση του κοινού μας δημοκρατικού μέλλοντος και της προόδου στα Βαλκάνια, που είναι αναπόσπαστο μέρος της Ευρώπης», γράφει ο πρόλογος του άρθρου στην σκοπιανή ιστοσελίδα.

Και συνεχίζει με αναφορά στο εθνικιστικό κόμμα Ουράνιο Τόξο, το οποίο εκπροσωπεί τον αλυτρωτισμό: «Στα Βαλκάνια, η μακεδονική μειονότητα αναγνωρίζεται από τη Δημοκρατία της Σερβίας και τη Δημοκρατία της Αλβανίας, τις γειτονικές μας χώρες, αλλά δεν αναγνωρίζεται από τους άλλους γείτονές μας, τη Δημοκρατία της Βουλγαρίας και τη Δημοκρατία της Ελλάδας. Η μοναδικότητα των Μακεδόνων στη διοικητική περιφέρεια της Μακεδονίας, την Ελληνική Δημοκρατία, επιβεβαιώνεται από την εγγραφή του μακεδονικού πολιτικού κόμματος. Είναι το πολιτικό κόμμα Ουράνιο Τόξο, με έδρα τη Λερίν (σ.σ. Φλώρινα) το 1994. Το πρώτο συνέδριο αυτού του κόμματος έγινε στις 30 Μαΐου 2004 στη Σολούν (σ.σ. Θεσσαλονίκη)».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.