Αίσχος! Αλβανός δημοσιογράφος ειρωνεύεται και προσβάλλει τους Έλληνες της Βορείου Ηπείρου

Δεν έχει τέλος η αλβανική προβοκάτσια για τους Έλληνες που ζουν και αγωνίζονται να διατηρήσουν «αλώβητα» τα εδάφη τους στην Αλβανία.

Σε νέο βίντεο της αλβανικής τηλεόρασης, ένας δημοσιογράφος κάνει ρεπορτάζ στη Δρόπολη και συγκεκριμένα στο χωριό Δερβιτσάνη, όπου ζουν κάτοικοι της ελληνικής μειονότητας. Σύμφωνα με το himara.gr, ο δημοσιογράφος της εκπομπής «Ora Verore» στέκεται στην είσοδο του χωριού και αναρωτιέται γιατί ένα χωριό στην Αλβανία έχει τοποθετημένη και ελληνική πινακίδα!

Στη συνέχεια συναντάει Έλληνες κατοίκους του χωριού και τους προσβάλει ζητώντας τους τον λόγο που μιλούν ελληνικά! Ένας από τους κατοίκους του απαντάει ότι στο χωριό μιλούν ελληνικά από πάντα, ενώ διδάσκονται την ελληνική γλώσσα στο σχολείο από παιδιά. Παράλληλα, ένας άλλος προσθέτει ότι τα ελληνικά είναι η μητρική γλώσσα της περιοχής και ότι οι κάτοικοι είναι αναγνωρισμένοι ως ελληνική μειονότητα.

Χωρίς αιδώ και αναστολές, ο Αλβανός δημοσιογράφος ρωτάει τους κατοίκους αν μιλάνε ελληνικά επειδή έχουν κάποιο συμβόλαιο με την Ελλάδα ή επειδή παίρνουν ελληνική σύνταξη!

Μπορεί να βρισκόμαστε στο 2021 ωστόσο οι Αλβανοί δεν λένε να συμβιβαστούν και να σεβαστούν την ύπαρξη της ελληνικής μειονότητας…

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.